Naslovna » Izlasci » Shopping » D-Link DNS-320L – i storidž i šer centar!
D-Link DNS-320L
D-Link DNS-320L

D-Link DNS-320L – i storidž i šer centar!

Kompanija D-Link domaćim kupcima je uglavnom poznata po vrhunskim Wireless ruterima i najrazličitijim mrežnim rešenjima, međutim poslednjih nekoliko godina ovaj proizvođač pokušava svoje mesto na tržištu da pronađe i u nekim drugim, sličnim oblastima.

Jedna od njih su i mrežni storidži koje za sada dizajnira i proizvodi svega nekoliko ozbiljnih proizvođača u svetu, koji uglavnom rade na kreiranju kućišta (Chieftec, Thermaltake…). D-Link za sada ima nekoliko mrežnih storidža u ponudi, a jedan od njih je i model DNS-320L, koji je nedavno doživeo reviziju i na tržištu se može naći i pod oznakom DNS-320L A1.

Vizuelno gledano ovo je jedan od najlepših mrežnih storidža na tržištu, što je zvanično i potvrđeno od strane kompanije Red Dot nagradom za inovativni dizajn.Promo

Napravljen je od kvalitetne plastike koja se lako održava i nije podložna grebanju i habanju, a pored toga krajnje je jednostavan za upotrebu i konfigurisanje bez obzira koja platforma je upitanju (Linux distribucije, Windows ili Mac okruženja).

Inače, na tržištu se DNS-320L može naći u tri verzije: bez hard diskova i sa čvrstim diskovima (3.5-inčnog tipa), što ga čini daleko interesantnijim u odsnosu na slična konkurentska rešenja.

Sa računarima DNS-320L komunicira preko USB veze ili LAN adaptera ukoliko je planirano da opslužuje više korisnika, tj. da obavlja svoju primarnu funkciju i bude pravi mrežni storidž. Sjajna stvar je što preko njega može povezati (na primer) printer ili neki MF uređaj koji posle instalacije mogu koristiti svi u mreži. Jača strana mu je i što je u radu veoma tih iako poseduje manji interni cooler za hlađenje diskova.

Na domaćem tržištu DNS-320L se može naći u svim kombinacijama, kao i u crnoj i beloj boji u kojima se inače i proizvodi. Cenovno gledano veoma korektno je pozicioniran što ga čini dodatno atraktivnim za kupce.

Cena (sa PDV-om): 14.110 dinara

loading...