Naslovna » Izlasci » Dan nauke: HAARP i druge zablude o nauci
Prof. dr Milan M. Ćirković
Prof. dr Milan M. Ćirković

Dan nauke: HAARP i druge zablude o nauci

U okviru obeležavanja nacionalnog Dana nauke, 10. jula od 19.00, Centar za promociju nauke završnicu ovog jubileja obeležiće tribinom na izuzetno popularnu temu „HAARP i druge zablude o nauci“, u Naučnom klubu CPN-a.

Prirodna potreba da se pronađe krivac za strašnu nesreću koja je u maju 2014. zadesila Srbiju podstakla je širenje informacije kako je nepogodu, kiše i poplave, izazvala antena postavljena u Srbiji u okviru američkog projekta poznatog po akronimu HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program).

O tome koliku realnu moć ima ovaj projekat na promene u klimatskom sistemu naše planete i na raspoloženje ljudi, kao i koje su sve to zablude u nauci koje su široko rasprostranjene među stanovništvom a da ih nismo ni svesni, biće reči na ovoj tribini.

Nauka i etika, stavljanje nauke u službu ideologije, ali i generalno o prevarama i podvalama u nauci govoriće eminentni domaći naučnici koji će pokušati da rasvetle brojne zablude u nauci.

Moderator je Slobodan Bubnjević. (danubeogradu.rs)

Učesnici:

  • Prof. dr Milan M. Ćirković, naučni savetnik Astronomske opservatorije u Beogradu, i istraživački saradnik Instituta za istraživanje čovečanstva, Filozofski fakultet, Oksfordski univerzitet
  • Dr Milovan Šuvakov, Intitut za fiziku u Beogradu
  • Prof. dr Oliver Toković, Filozofski fakultet u Beogradu, odeljenje za psihologiju