Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Drumska strela 2014: Predstavljanje nove srpske formule
Drumska strela 2013
Drumska strela 2013

Drumska strela 2014: Predstavljanje nove srpske formule

Prvi i jedini srpski Formula student tim Univerziteta u Beogradu predstaviće svoje, treće po redu, trkačko vozilo Drumska strela 2014 tokom vikenda, 19. i 20. jula od 10.00 do 22.00, u Ušće Shopping Centru. Formula će biti izložena u glavnom holu šoping centra.

Studenti Mašinskog, Saobraćajnog, Elektrotehničkog fakulteta i Fakulteta organizacionih nauka, samostalno su izradili trkačko vozilo Drumska strela 2014 sa kojim će se takmičiti u avgustu ove godine na dva prestižna studentska inženjerska takmičenja: Formula student Austrija i Formula student Italija.

Tim Drumska strela nastao je krajem 2010. godine kao projekat udruženja građana „Studentska tehnička takmičenja“, a Rektorat Univerziteta u Beogradu dozvolio je da ovaj tim bude zvanični Formula student tim Univerziteta u Beogradu. Prvobitni tim činilo je 12 studenata Mašinskog fakulteta.

Idejni koncept srpske Drumske strele osvojio je drugo mesto u prvoj klasi na svom prvom učešću na Formula student takmičenju održanom jula 2011. godine u Silverstonu u Velikoj Britaniji, i tako započeo niz uspešnih takmičenja. Tim za sezonu 2014. je proširen i sada se sastoji od 25 studenata sa Mašinskog, Saobraćajnog, Elektrotehničkog fakulteta i Fakulteta organizacionih nauka.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.