Naslovna » Izlasci » Pozorište » Filmstreet: A sad i pozorište – „U samoći pamučnih polja“
Filmstreet
Filmstreet

Filmstreet: A sad i pozorište – „U samoći pamučnih polja“

Pod vedrim nebom, 8. jula od 20.30, na platou ispred Paviljona „Cvijeta Zuzorić“ na Kalemegdanu, prvi put na festivalu Filmstreet biće izvedena pozorišna predstava „U samoći pamučnih polja“.

Pored kulturnog, predstava će imati i humanitarni karakter jer će sav novac od prodaje piva Amstel biti namenjen ugroženima od poplava i uplaćen na namenski račun Vlade Republike Srbije.Za dž

Delo dramskog pisca Bernara Marija Koltesa, igra se u režiji Stevana Bodrože, sa mladim glumcima Vladimirom Aleksićem i Milutinom Miloševićem u glavnim ulogama. Uzbudljiv, provokativan komad, sa elementima trilera, ostavlja poseban utisak jednostavnošću rediteljskog rešenja.

Predstava govori o dva čoveka koji predstavljaju Smrt i Život, koji se susreću u tami noći, gde na uglu neke ulice pokušavaju da obave tajanstvenu trgovinu. Pisac ih i naziva arhetipskim imenima – Diler i Kupac. Oni komuniciraju tajanstvenim jezikom, skoro u šiframa. Njihov odnos je intenzivan i opasan. Ovaj komad obavijen je dozom misticizma i gledaocu otvara mnogo pitanja na koja mora sam pronaći odgovor. Šta je predmet njihove trgovine, šta Diler pokušava da proda Kupcu?

Kao i uvek, ulaz je besplatan. (danubeogradu.rs)

loading...