Naslovna » Izlasci » Film » Filmstreet predstavlja: Vestern „Tragači“
Filmstreet - parobrod Župa
Filmstreet - parobrod Župa

Filmstreet predstavlja: Vestern „Tragači“

Na uglu Palmotićeve i Milutina Bojića biće održana projekcija filma „Tragači“, 4. jula od 20.30, u okviru manifestacije Filmstreet.

Film „Tragači“ snimljen je 1956. Godine u režiji Džona Forda i istorijski referentnom ulogom Džona Vejna. Veteran iz građanskog rata Itan Edvards u potrazi je za svojom nećakom i u večitoj je borbi protiv indijanskih plemena. Ipak, on je čovek koji traži spas i iskupljenje.

Ovaj čuveni holivudski vestern iz pedesetih do današnjih dana poslužio je kao inspiracija mnogim režiserima, pa se tako delovi scenarija i motivi filma mogu pronaći i u filmovima Brajana de Palme, Džordža Lukasa, Martina Skorsezea, Pola Šredera i Serđa Leonea.

Vestern „Tragači“ na Filmstreet-u predstavljaju i posvetu istoriji Amerike, obzirom da se 4. jul obeležava kao jedan od najvećih praznika – Dan nezavisnosti SAD.

Filmstreet je u utorak, 1. jula, „zaplovio“ Savom na parobrodu Župa. I pored ograničenog broja mesta, na čuvenom parobrodu starom 100 godina, i u okolini, okupilo se oko 200 ljudi. Ljubitelji filma ovom prilikom, uživali su uz kultni višestruko nagrađivani triler „Francuska veza“. (danubeogradu.rs)

loading...