Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Il Divo: Da li ste znali…
Il Divo
Il Divo

Il Divo: Da li ste znali…

Poznati kvartet Il Divo nedavno je uspešno završio prvi deo svoje svetske turneje pod nazivom „A Musical Affair“ na kojoj promovišu novi album prepun pesama iz mjuzikala.

Prvi deo turneje završen je veličanstvenim koncertom u Škotskoj a nastupom u Norveškoj, 5. septembra započinju drugi deo evropske turneje u okviru koje će, 24. septembra, nastupiti i u Kombank areni.

Ovi momci su već dva puta osvajali srca brojnih obožavateljki u Srbiji a sada će obradovati muški deo publike ali i najmlađe, jer kao specijalnu gošću na koncert u Beogradu, dovode pevačicu Leu Salongu, zvezdu brodvejske scena i glas Diznijevih princeza.

Il Divo je prva i najuspešnija klasično-pop grupa koja uspešno kombinuje različite muzičke stilove koju je osnovao slavni producent Simon Cowell (Sajmon Kauel) zaslužan za programe kao što su X Factor, Britain’s Got Talent, American Idol i dr.

Zanimljivosti

∗∗∗ Simon Cowell je tragao dve godine za savršenom četvorkom organizujući veliki broj audicija od 2001. do 2003, da bi došao do savršene četvorke koju čine španski bariton Carlos Marin, dvojica tenora – Amerikanac David Miller i Švajcarac Urs Buhler i francuski pop pevač Sebastian Izambard.

∗∗∗ Početak saradnje sa Simonom, prepričao je David Miller:
– Našao je nas četvoricu, smestio nas u isti studio i rekao nam: „Znam da ste vi operski pevači, ali želim da probate da otpevate ove pesme i da vidimo šta će se desiti“. Probali smo i bilo je katastrofa. Potom smo ponovo probali i bilo je i dalje katastrofa. Ali ona nas je bodrio i govorio nam da probamo i dalje, da ima veru u nas i da ćemo uspeti u tome. Radili smo kao tim, bio je naš trener a mi njegovi igrači. Takav je naš odnos.

∗∗∗ Postali su prvi bend koji je posle 25 godina ponovio uspeh grupe Led Zeppelin objavivši album bez ijednog najavnog singla koji se našao na prvom mestu top lista.

∗∗∗ Jedan od članova, francuski pevač Sebastian Izambard prekinuo je rad na svom solo albumu kada se pridružio sastavu Il Divo.

∗∗∗ Carlos, David i Urs završili su muzičke akademije i odsek za solo pevanje. Jedino Sebastian nema klasično školovan glas.

∗∗∗ Izbacili su Robbieja Williamsa sa prvog mesta britanske top list 2004. godine. Kada ih je prvi put sreo, Robbie im je rekao: „Dakle, vi ste četvorica idiota koja su me isterala sa prvog mesta?!“

∗∗∗ Ušli su u Ginisovu knjigu rekorda 2006. godine za najprodavaniji album jedne međunarodne grupe muzičara.

∗∗∗ Zajedno sa Tony Brexton nastupili su 2006. na otvaranju svetskog fudbalskog prvenstva u Nemačkoj sa pesmom „Time of Our Lives“ a nastupili su i na ceremoniji zatvaranja istog šampionata.

∗∗∗ Nastupali su kao specijalni gosti Barbri Streisand na njenoj turneji 2006. godine.

∗∗∗ O njima su objavljene dve romansirane biografije – „Romancing the World“ iz 2005. i „Our Music, Our Journey, Our Words“ iz 2007. godine.

∗∗∗ Ova četvorka je prodala više od 26 miliona kopija albuma širom sveta, našla se na prvim pozicijama 50 puta, primila više od 160 zlatnih i platinastih priznanja za najprodavanije albume u tridesetak zemalja i za sobom ima četiri rekordne svetske turneje.

∗∗∗ Nastupili su u okviru obeležavanja „dijamantskog jubileja“ britanske kraljice 2012. godine

∗∗∗ Snimili su brojne „duete“ sa najeminentnijim svetskim zvezdama kao što su Celine Dion, Barbra Streisand, Nicole Scherzinger, a želja im je da snime nešto neobično sa Eminemom.

∗∗∗ Aktuelna turneja je četvrto njihovo putovanje po svetu koje će trajati deset meseci, a sastavljeno je od 138 koncerata na šest kontinenata.

Ulaznice se mogu kupiti po cenama od 3.500, 3.900, 4.500, 5.500, 5.900, 7.900 i 9.900 dinara i nabaviti na svim prodajnim mestima CS Eventima kao i na blagajnama Arene, Bilet centra Beograda, Doma omladine, „Ušće“ SC i putem sajtova kombankarena.com i eventim.rs. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.