Naslovna » Izlasci » Izložbe » Izložba „Beograd za putnike u prvom susretu“
Beograd za putnike
Beograd za putnike

Izložba „Beograd za putnike u prvom susretu“

Na peronima i prozorima Glavne železničke stanice Beograd otvorena je izložba „Umetnost u javnom prostoru / Beograd za putnike u prvom susretu“.

Umetnička grupa Kaleidoskop organizovala je ovu grupnu izložbu fotografija čiji je sadržaj železnica i železnički saobraćaj.

Cilj izložbe je animiranje prostora gradske železničke stanice, koja je spomenik arhitekture ali ​je i prvi prostor s kojim se susreću putnici, pristigli u Beograd i kao takva, igra značajnu ulogu u formiranju ukupnog utiska o samom gradu. Osim toga, kullturni sadržaji realizovani u javnim prostorima različitih namena, podstiču i kreativnu dinamiku gradskog života.

Ovom izložbom, na kojoj 76 autora izlaže svoje fotografije, biće skrenuta pažnja na kulturni sadržaj koji je neodvojivi deo samog bića grada, a ceo događaj se odigrava tačno na 130 godina od izgradnje zgrade beogradske Glavne železničke stanice.

Ižložbi su predhodile dve Kaleidoskop foto radionice na temu „Železnica“ koje je vodio profesionalni fotograf iz Meksika, Juan Pablo Delgado Berman. Polaznici su bili profesionalni fotografi, amateri različitih profesija kao i mladi iz Romskog udruženja GRUBB i Deca iz Svratišta za decu, Novi Beograd. Izabrane fotografije zadovoljavju umetničke standarde.

Sav prihod od prodatih fotografija ide u humanitarne svrhe. Svratištu za decu će biti poklonjeni fotoaparati i druga oprema koja im može doprineti u daljem razvitku na polju kreativnosti. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.