Naslovna » Izlasci » Izložbe » Izložba crteža Simonide Radonjić od 25. jula
Rad Simonide Radonjić

Izložba crteža Simonide Radonjić od 25. jula

U Galeriji „Beogradske tvrđave“, u unutrašnjoj Stambol kapiji, 25. jula od 18.00, biće otvorena izložba crteža Simonide Radonjić.

Na izložbi će biti predstavljeni crteži iz ciklusa „Kuća jelena“, rađeni tokom 2013. i 2014. godine, tehnikom olovke i akrilika. Crteži iz ovog ciklusa predstavljaju novu fazu u radu umetnice i pronalaženje novog, autentičnog stila po kome se ova autorka prepoznaje i za koji je već nagrađena prvom nagradom na konkursu za crtež.Za dž

Izložba se može pogledati do 14. avgusta svakog dana (i vikendom) od 11.00 do 19.00. Ulaz je slobodan.

Simonida Radonjić rođena je 1973. godine u Beogradu. Diplomirala je 1998. na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, na Odseku za grafiku u klasi profesora Slobodana Kneževića. Iste godine upisuje postdiplomske studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu kod profesora Velizara Krstića, koje završava magistarskom izložbom u Galeriji Grafičkog kolektiva juna 2002. Član je Udruženja likovnih umetnika Srbije (Ulusa) od 1999. godine.

Svoje radove izlagala je na dvanaest samostalnih i na više od dvesta nacionalnih i međunarodnih grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je tri nacionalne i jedne međunarodne nagrade iz oblasti grafike i crteža. Učestvovala je na više likovnih kolonija i vodila nekoliko grafičkih radionica. U svom umetničkom radu zastupljena je crtežom, grafikom i slikarstvom. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.