Naslovna » Izlasci » KC Grad: Sve je lakše kad si u… Gradu
KC Grad
KC Grad

KC Grad: Sve je lakše kad si u… Gradu

Tokom jula U Kulturnom centru Grad (Braće Krsmanović 4) pripremljen je odličan letnji program koji čine žurke, humanitarne akcije, koncerti, izložbe.

KUPEK 99

U utorak, 8. jula od 19.00, biće organizovan Kulturno-umetnički program humanitarnog karaktera, 99. epizoda KUPEK-a. O nezavisnoj kulturnoj sceni govoriće Radomir Lazović, jedan od osnivača Ulične galerije, i Milica Pekić, suosnivačica KIOSK-a – platforme za primenjenu umetnost i predsednica Asocijacije NKSS.Za dž

Gostovaće i Horkestar i Jesenji orkestar i skrech majstor Ljuban.

Narandžasti Grad

Svetsko prvenstvo u fudbalu bliži se kraju. U sredu, 9. jula od 22.00, Holanđani igraju polufinale protiv Argentine. Ambasada Kraljevine Holandije poziva sve „narandžaste“ navijače u baštu KC Grad da osete jedinstvenu atmosferu i upoznaju nove holandske prijatelje.

Novi susret zakazan je za 12. ili 13. jul u zavisnosti od rezultata ove utakmice. Prve večeri igraju poraženi u polufinalu za treće meste, a u nedelju je finale.

GrupaKaoTakva

U četvrtak, 10. jula od 19.00, GrupaKaoTakva će se predstaviti u novom sastavu i s novim materijalom. GKT se posle nešto više od dve godine pre nedelju dana vratila na muzičku scenu, maestralnim trodnevnim nastupima u matičnom bifeu Ventil. Bez odugovlačenja nastavljaju sa svirkama, na Zaokretu u bašti KC Grad! Svirka će prethoditi početku snimanja novog albuma.

Grupa Kao Takva je bend čiji su članovi (bivši i sadašnji) dugi niz godina aktivni na domaćoj muzičkoj sceni, učestvujući u radu raznih muzičko-scenskih i umetničkih grupa i kolektiva (Horkestar, Pesničenje, Prrroba, Škart…). Ulaz je slobodan.

Kreativnost u Srbiji

Od 10. jula (20.00) do 25. avgusta izložba Kreativnost u Srbiji biće otvorena u ovom kulturnom centru. Biće predstavljena raznolika selekcija domaćih dizajnera, jedan svojevrsni miks stilova i miks dizajniranih proizvoida. Akcenat je na diverzitetu.

Prodajna izložba je u velikoj meri usmerena ka posetiocima iz inostranstva, upoznaje ih sa lokanim dizajnerima i nudi opciju da sebi pribave jedinstvani suvenir iz Srbije, bilo to odevni predmet, komad nakita, obuća ili neka sitnica. Naravno sve to važi i za Beograđane, naročito one koji tokom leta svrate do galerije i otkriju nekog dizajnera, za koga do sada nisu čuli.

Zaokret: Leto

Organizacija Kišobran i ovog leta priređuje „Zaokret“ u bašti KC Grad pod parolom „Zaokreni leto“. Kišobrancima se pridružuju brojni muzičari iz Beograda i regiona koji u ranim večernjim satima uz pratnju Zaokret DJ seta sviraju za vas potpuno besplatno. Svakog sunčanog četvrtka provedite četiri sata uz aktuelne bendove i DJ setove koje oni smatraju da je vredno videti i čuti.

Od 19.00 do ponoći 17. jula i 31. jula besplatan je ulaz na „Zaokret“ žurke.

Zaokret by Sziget Festival

Na Obudai ostrvu u Budimpešti od 11. do 18. avgusta i ove godine se održava Sziget festival, a ovonedeljni „Zaokret“ (24. jul od 19.00) u bašti KC Grad biće posvećen izvođačima koji će nastupiti na ovogodišnjem festivalu.

Očekuju vas hitovi brojnih izvođača koji će obeležiti 21. izdanje jednog od najzanimljivih festivala. Ulaz je besplatan. (danubeogradu.rs)

loading...