Izdvajamo
Naslovna » Izlasci » KC Grad: Sve je lakše kad si u… Gradu
KC Grad
KC Grad

KC Grad: Sve je lakše kad si u… Gradu

Tokom jula U Kulturnom centru Grad (Braće Krsmanović 4) pripremljen je odličan letnji program koji čine žurke, humanitarne akcije, koncerti, izložbe.

KUPEK 99

U utorak, 8. jula od 19.00, biće organizovan Kulturno-umetnički program humanitarnog karaktera, 99. epizoda KUPEK-a. O nezavisnoj kulturnoj sceni govoriće Radomir Lazović, jedan od osnivača Ulične galerije, i Milica Pekić, suosnivačica KIOSK-a – platforme za primenjenu umetnost i predsednica Asocijacije NKSS.Za dž

Gostovaće i Horkestar i Jesenji orkestar i skrech majstor Ljuban.

Narandžasti Grad

Svetsko prvenstvo u fudbalu bliži se kraju. U sredu, 9. jula od 22.00, Holanđani igraju polufinale protiv Argentine. Ambasada Kraljevine Holandije poziva sve „narandžaste“ navijače u baštu KC Grad da osete jedinstvenu atmosferu i upoznaju nove holandske prijatelje.

Novi susret zakazan je za 12. ili 13. jul u zavisnosti od rezultata ove utakmice. Prve večeri igraju poraženi u polufinalu za treće meste, a u nedelju je finale.

GrupaKaoTakva

U četvrtak, 10. jula od 19.00, GrupaKaoTakva će se predstaviti u novom sastavu i s novim materijalom. GKT se posle nešto više od dve godine pre nedelju dana vratila na muzičku scenu, maestralnim trodnevnim nastupima u matičnom bifeu Ventil. Bez odugovlačenja nastavljaju sa svirkama, na Zaokretu u bašti KC Grad! Svirka će prethoditi početku snimanja novog albuma.

Grupa Kao Takva je bend čiji su članovi (bivši i sadašnji) dugi niz godina aktivni na domaćoj muzičkoj sceni, učestvujući u radu raznih muzičko-scenskih i umetničkih grupa i kolektiva (Horkestar, Pesničenje, Prrroba, Škart…). Ulaz je slobodan.

Kreativnost u Srbiji

Od 10. jula (20.00) do 25. avgusta izložba Kreativnost u Srbiji biće otvorena u ovom kulturnom centru. Biće predstavljena raznolika selekcija domaćih dizajnera, jedan svojevrsni miks stilova i miks dizajniranih proizvoida. Akcenat je na diverzitetu.

Prodajna izložba je u velikoj meri usmerena ka posetiocima iz inostranstva, upoznaje ih sa lokanim dizajnerima i nudi opciju da sebi pribave jedinstvani suvenir iz Srbije, bilo to odevni predmet, komad nakita, obuća ili neka sitnica. Naravno sve to važi i za Beograđane, naročito one koji tokom leta svrate do galerije i otkriju nekog dizajnera, za koga do sada nisu čuli.

Zaokret: Leto

Organizacija Kišobran i ovog leta priređuje „Zaokret“ u bašti KC Grad pod parolom „Zaokreni leto“. Kišobrancima se pridružuju brojni muzičari iz Beograda i regiona koji u ranim večernjim satima uz pratnju Zaokret DJ seta sviraju za vas potpuno besplatno. Svakog sunčanog četvrtka provedite četiri sata uz aktuelne bendove i DJ setove koje oni smatraju da je vredno videti i čuti.

Od 19.00 do ponoći 17. jula i 31. jula besplatan je ulaz na „Zaokret“ žurke.

Zaokret by Sziget Festival

Na Obudai ostrvu u Budimpešti od 11. do 18. avgusta i ove godine se održava Sziget festival, a ovonedeljni „Zaokret“ (24. jul od 19.00) u bašti KC Grad biće posvećen izvođačima koji će nastupiti na ovogodišnjem festivalu.

Očekuju vas hitovi brojnih izvođača koji će obeležiti 21. izdanje jednog od najzanimljivih festivala. Ulaz je besplatan. (danubeogradu.rs)