Naslovna » Izlasci » Pozorište » KPGT: „Šekspirova naušnica“, 24. i 27. jula
Šekspirova naušnica

KPGT: „Šekspirova naušnica“, 24. i 27. jula

Predstava „Šekspirova naušnica“ biće igrana 24. i 27. jula od 21.00 u KPGT-u (Radnička 3, Stara Šećerana). Rezervacija ulaznica: 066/9773-129.

U „Travestiji po Jonesku, Bekonu, Šekspiru i Borhesu“ reditelja Ljubiše Ristića igraju Lazar Jovanov, Sonja Mladenov, Ksenija Stefanović, Dragan Stanikić, Dejana Orozović i Vojislav Tomić.

Kako je travestija književno delo koje na „satiričan i humorističan način oponaša drugo književno delo“, autori su napravili eksplozivnu smešu ili urnebesni koktel teatra apsurda, krvavih tragedija, filozofije empirizma i borhesovskih ezoterija.

Ovog leta svuda oko nas svi se svlače i preoblače, prepisuju i plagiraju, lažno se predstavljaju i menjaju maske, donji veš, kape i kostime. Da li je Bekon uhapšen i izbačen iz parlamenta zato što je kao sudija primao mito, zato što je razotkriven kao homoseksualac ili zato što je napisao sve subverzivne „Šekspirove“ komade protiv krune i države? Koliko je funti gramzivi glumac iz Stratforda tražio da potpiše strašnog „Makbeta“ ili „Hamleta“ koji ne zna da li da ubije ili da se ubije?

I u svetu „Šekspirove naušnice“ pevačica je glavna, ali je Joneskova i ćelava! Ser Frensisu Bekonu nije glava u torbi zbog „Novog Organona“ i koncepta etničkog čišćenja u novim kolonijama u Americi – već ga kraljica Elizabeta spasava od sekire ili bodeža jer joj se dopao „San letnje noći“!

Odgovori na sva aktuelna, savremena i urgentna pitanja „fantastičnog, fenomenalnog i zamamnog realitija“ – samo u tabloidima i „Šekspirovoj naušnici“ u KPGT- u.

U letnjoj sezoni ovog pozorišta biće izvedeno ukupno pet premijera pod zajedničkim nazivom „Let iznad sokolovog gnezda – Hrabri stari svet“. Biće izvođene i starije predstave sa repertoara KPGT – „Sarajevske priče“, „Ričard III“, „Biciklist“, „Razdeljak“ i „Psovanje publike“. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.