Naslovna » BG svaštara » Književnost » Laguna: Ivo Andrić – Romani
Laguna: Ivo Andrić - Romani
Laguna: Ivo Andrić - Romani

Laguna: Ivo Andrić – Romani

Nova knjiga izdavačke kuće Laguna „Romani“ Ive Andrića, apsolutni su letnji hit! Naime, prvi tiraž rasprodat je za samo dvadesetak dana!

Dela velikog srpskog pisca Ive Andrića očaravaju čitaoce godinama, a veličinu umetničkog stvaralaštva našeg nobelovca danas potvrđuje i rasprodati tiraž od 4.000 primeraka ove knjige koja je objedinila sve autorove romane.

Od danas, novi tiraž od 6.000 primeraka knjige „Romani“ naći će se u prodaji u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, kao i na sajtovima delfi.rs i laguna.rs.

Ovo kapitalno delo koje objedinjuje sabrane romane Ive Andrića – „Travnička hronika“, „Na Drini ćuprija“, „Gospođica“ i „Prokleta avlija“ – ekskluzivno je opremljeno i, uz nesvakidašnji napor koji je izdavač učinio da se ova knjiga nađe po nezamislivo niskoj ceni na tražištu, izdavački je poduhvat godine.

Romani „Travnička hronika“, „Na Drini ćuprija“, „Gospođica“ i „Prokleta avlija“, osim što su složene i duboke književne studije različitih događaja i junaka sa balkanske istorijske pozornice od srednjeg veka do II svetskog rata, ova remek-dela srpske književnosti istovremeno su i trajni literarni spomenik gradovima Travniku, Višegradu, Beogradu i Istanbulu, koji su uglavnom bili žarišne tačke Andrićevog života i čitavog njegovog pripovednog dela.

Za svoj celokupni opus Andrić je 1961. godine dobio Nobelovu nagradu za književnost, „za epsku snagu“, kako stoji u obrazloženju o dodeli nagrade, „kojom je oblikovao motive i sudbine iz istorije svoje zemlje“. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.