Naslovna » Izlasci » Izložbe » Milana Paunović Rajšić: Pa ti nemoj da dojiš!
Milana Paunović Rajšić: Pa ti nemoj da dojiš!

Milana Paunović Rajšić: Pa ti nemoj da dojiš!

U Galeriji Singidunum (Knez Mihailova 40) u četvrtak, 24. jula od 19.00, biće otvorena izložba „Pa ti nemoj da dojiš! / Not Breastfeeding? Think Again“. Izlaže Milana Paunović Rajšić.

Naša poznata multimedijalna umetnica izložiće nove radove iz ciklusa „Pa ti nemoj da dojiš“ i „Pregnancy“ koji su nastali u periodu održavane trudnoće i dojenja.

„Najistrajnija tradicija vrste, funkcija dojenja, čini da se Milana Paunović Rajšić upusti u oblast koja navire u shvatanjima opstanka i načina vrednovanja ljudske molekularne, biološke i ambijentalne situacije. Nastala kao procesualni rad u više medija, nova dela su varijacije ciklusa sa više ispovedanih pozicija, nalaza i konstrukcija, dok opsesivna i traumatizovana igra prerasta u odgovoran zadatak. Frustracija i strepnja međuzavisnosti stasalog podizanja dojenčeta, iskustvo je sagledavanja života razvijanog kao najintimniji medijum za umetničku reakciju…“ (Iz teksta dr Nikole Šuice)

Ovo je Lanina trinaesta samostalna izložba.

Radovi će biti izloženi do 3. avgusta. Radno vreme galerije je od 9.00 do 21.00, subotom do 16.00, a nedeljom je galerija zatvorena. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.