Naslovna » Izlasci » Mini BG vesti: Kupi organsko, Čuvari duše, Igre bez granica…
Kotoko konjanici, čuvari duše
Kotoko konjanici, čuvari duše

Mini BG vesti: Kupi organsko, Čuvari duše, Igre bez granica…

»»» Na platou ispred pijace Blok 44 na Novom Beogradu 12. jula od 11.00 biće otvoren Festival organske proizvodnje „Kupi organsko – budi prijatelj sebi i svojoj okolini„.

Dvodnevna manifestacija (od 8.00 do 12.00 i u nedelju) organizovana je u cilju unapređenja nivoa informisanosti o osobinama organskih namirnica, značaju njihovog korišćenja, kao i specifičnostima same proizvodnje, kontrole i sertifikacije. Biće organizovane promocije sa degustacijom proizvoda, prodaja organskih proizvoda po promotivnim cenama, kao i deljenje edukativnih brošura o organskoj proizvodnji.

»»» Prateći programi uz aktuelnu izložbu „Kotoko konjanici, čuvari duše – iz zbirke Pjerluiđija Peronija“ biće priređeni u Muzeju afričke umetnosti 13. i 20. jula, od 11.00 do 13.00. U najavljenim terminima, kustosi će za sve zainteresovane posetioce prirediti stručno vođenje kroz izložbu, uz zanimljive priče o načinu života, stvaralaštvu i verovanjima naroda Kotoko iz novijeg vremena, kao i o slavnom carstvu Kanem-Borno i drevnoj civilizaciji Sao, koji su obeležili istoriju regiona čadskog jezera u proteklih 2000 godina. Za decu od četiri do 14 godina će u istom terminu u muzejskoj bašti biti održane vajarske radionice na kojima će oblikovati u glini svoje figurice konjanika.

»»» Organizacija za pomoć i brigu o deci „MaliVeliki ljudi“ organizuje u utorak, 15. jula, desetu godinu zaredom, tradicionalnu manifestaciju „Igre bez granica za decu„. Igre će se održati na Zemunskom keju u igraonici „Zamak“. Ove godine takmičiće se deca iz poplavljenih područja i deca sa smetnjama u razvoju koja žive u domovima. Ova manifestacija prilagođena je deci i sastoji se iz takmičarskog i zabavnog dela, proglašenja pobednika i dodele nagrada.

»»» Besplatna radionica raketnog modelarstva biće održana od utorka 15. jula do nedelje 20. jula od 10.00 do 13.00 u holu ispred sale Amerikana. Dom omladine Beograda u saradnji sa Vazduhoplovnim savezom Srbije i Aeroklubom „Franjo Kluz“ organizuje ovu radionicu u okviru manifestacije „Mesec sletanja na Mesec“ u čast 45 godina od sletanja na Mesec Misije Apolo 11, za decu od deset do petnaest godina. Prijave na e-mail radionice@domomladine.org.

»»» U utorak, 15.jula od 20.00 u CZKD-u biće održana predstava POD Teatra „Neruda: Priznajem da sam živeo„. Komad je inspirisan autobiografijom velikog čileanskog pesnika Pabla Nerude. Cena karte je 350 dinara.

»»» Koncert Umetničkog ansambla „Kralj Petar I“ u Etnografskom muzeju biće održan u subotu, 12. jula od 20.00. Ulaz je slobodan.

»»» U Centru za kulturu i sport „Šumice“ u sredu, 16. jula od 18.00 biće otvoren Dečji festival „Ponovo rade Šumice„. Posetioci će toga dana moći da pogledaju pozorišnu predstavu „Mornar Popaj i zakopano blago“. U Ustaničkoj 125/1 do 20. jula, svakoga dana od 18.00, biće promovisane aktivnosti koje će se od septembra naći u programu centra. Svih pet dana festival nudi besplatne dečje predstave, izložbe mladih umetnika i interaktivne prezentacije edukativno-kreativnih radionica.

»»» Izložba „Tišina i buka u inter-akciji„, studenata Art&Science odseka Univerziteta primenjenih umetnosti u Beču, biće otvorena 12. jula od 19.00 u U10 umetničkom prostoru (Kosovke devojke 3).

»»» U subotu 12. jula od 19.00 svi fanovi mlade zvezde Sare Jovanović imaće priliku da je upoznaju i dobiju autogram, posle čega ih od 20.00 očekuje i Sarin koncert u Naxi oazi u atrijumu Delta City-ja. Sara će uživo izvesti svoju novu pesmu „Ko je ovde ko“, a podsetiće publiku i na hit pesme „Zauvek“ i „Ujutru“.

»»» Pet party u Naxi oazi biće održan danas (12. jul) od 13.00 do 16.00. Finalni izbor za najelegantnije kućne ljubimce počeće u 15.00. Svi koji u subotu dođu u centralni atrijum Delta City-ja mogu besplatno da prijave svoje ljubimce i učestvuju u velikoj reviji i izboru koji se održava posle tromesečnog glasanja na društvenoj mreži Petface. (danubeogradu.rs)