Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Nada Kolundžija: Koncertna antologija, drugi deo
Nada Kolundžija
Nada Kolundžija

Nada Kolundžija: Koncertna antologija, drugi deo

U ponedeljak, 7. jula od 21.00, u galeriji Artget Nada Kolundžija održaće koncert „Moja mala koncertna antologija muzike za klavir, drugi deo“.

Za klavirom i igračkom klavirom Nada Kolundžija sviraće dela Kejdža, Miljkovića, Monka, Raičkovića, Batagova, Tvajninga, Jakoba TV-a.

Ovim koncertom pijanistkinja Nada Kolundžija nastavlja predstavljanje odabranih dela muzike 20. veka, burnog, heterogenog, dinamičnog i kreativnog perioda.

– Ova živa koncertna antologija obuhvata period muzičke istorije od 1926. dо 2014. godine. Sazrevala je kroz vreme i sumira gotovo četiri decenije istraživanja savremenog muzičkog stvaralaštva sa aspekta, recimo, radoznalog izvođača. Osnovna nit koja me je vodila u koncipiranju antologije je komunikativnost dela i stabilan i čist izraz – kaže umetnica.

Koncert organizuju Centar lepih umetnosti Guarnerius i Kulturni centar Beograda uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Beogradska pijanistkinja Nada Kolundžija je naš najznačajniji izvođač i pasionirani promoter savremene muzike. Premijernim izvođenjima, godinama je upoznavala beogradsku publiku sa značajnim delima inostranih autora, od Šenberga, Ksenakisa, Beria, Mesijana, Kejdža, Satija, Kagela, Štokhauzena i mnogih drugih kompozitora.

Na njenom obimnom repertoaru uvek su se nalazila i dela domaćih kompozitora, od kojih su joj mnoga i posvećena. (danubeogradu.rs)

loading...