Naslovna » Turizam » Novo u prestonici: Beogradska potraga
Beogradska potraga

Novo u prestonici: Beogradska potraga

Agencija BeoQuest pokrenula je zanimljive igre u prestonici pod nazivom „Beogradska potraga“.

Svi koji su oduvek maštali da učestuju u potrazi za blagom i vole da provode vreme na otvorenom najzad imaju priliku da ostvare svoje želje. Odskora, Beograd je bogatiji za jednu novu ideju koja grad stavlja u drugačiju perspektivu i podstiče takmičarski duh.

BeoQuest je prva agencija u Srbiji koja profesionalno organizuje igre potrage po gradu, kao i za privatne i korporativne događaje. Specijalizovani su za osmišljavanje događaja koji se zasnivaju na dinamičnim aktivnostima pogodnim, kako za odrasle, tako i decu.

U subotu, 12. jula od 19.00, biće organizovana prva „Beogradska potraga“, takmičenje u rešavanju zagonetki i izazova kroz koje će učesnici otkriti detalje i zanimljivosti grada pored kojih svakodnevno prolazimo ali retko i primetimo.

Cilj potrage je da sakupljate odgovore na pitanja koja će vas voditi kroz vreme i prostor. Nije vam potrebna specijalna priprema za učestvovanje – samo domišljatost, mašta i udobna obuća. Da biste osvojili poene, pa tako na kraju i pobedili, potrebno je da rešite zagonetke, otkrijete detalje na određenoj lokaciji ili što originalnije realizujete zadatu aktivnost i to zabeležite kamerom. Pitanja su pisana tako da jedino ukoliko ste na pravoj lokaciji možete da dođete do odgovora.

Detalje porage i uputstva za prijavu možete videti na njihovoj Facebook stranici (facebook.com/beoquest), a najsrećniji mogu osvojiti i specijalne popuste.

Učešće košta 3.000 dinara po timu (od tri do šest osoba) a svi koji se do srede prijave na mailing listu učestvuju u nagradnoj igri i mogu da osvoje besplatno učešće za svoju ekipu.

Beogradska potraga

Lov na blago

Po sadržaju i delu grada koji pokrivaju, Beogradske potrage se mogu podeliti na tri grupe:

Beograd 101 potrage obuhvataju zabavne aktivnosti u strogom centru grada. Mislite li da znate svaki detalj Trga Republike? Znate gde su se snimale scene kultnih filmova? Videli ste sve spomenike, fasade i sporedne ulice Knez Mihailove?

Krug dvojke je svima poznata putanja tramvaja koja ograničava šire jezgro grada. Ovaj prostor je prepun zanimljivih lokacija za koje se vežu priče kojih možda niste ni svesni.

Gradsko igralište predstavlja skup igara koje nisu čvrsto vezane za određenu lokaciju i više potenciraju kreativnost učesnika. Svaka potraga će imati jedinstvenu temu na kojoj će se bazirati zadaci tako da će se organizovati potrage u prirodi, porodične, muzičke, filmske, internacionalne i misteriozne potrage.

Istraživanje grada je poseban program za posetioce prestonice koji žele da je obiđu na drugačiji način. Bez ograničenja vremena i takmičenja, ova tura je idealna i za one koji ne žele da se takmiče ali ipak žele da otkriju šta sve to Beograd krije. (danubeogradu.rs)
Britanska zastava

loading...