Naslovna » BG svaštara » Ekologija » Otvoren foto konkurs Plavo-zeleni svet 2014
Plavo-zeleni svet
Plavo-zeleni svet

Otvoren foto konkurs Plavo-zeleni svet 2014

Svi ljubitelji fotografije i prirode imaju priliku da osvoje vredne nagrade na konkursu za najbolju amatersku fotografiju prirode „Plavo-zeleni svet“.

Konkurs je otvoren do 25. avgusta, posle čega će biti organizovana dodela nagrada, kao i izložbe u Beogradu i Novom Sadu.

Konkurs organizuje Centar za unapređenje životne sredine u saradnji sa Telenor fondacijom i uz podršku Grada Beograda – Sekretarijata za zaštitu životne sredine. Cilj konkursa je promocija prirodnih bogatstava i buđenje svesti građana o značaju očuvanja prirode u Beogradu i Srbiji.

Autori mogu da konkurišu sa najviše 3 fotografije, veličine do dva megabajta, koje mogu da pošalju putem interneta, kroz obrazac na stranici www.bgmap.rs/konkurs. Jedina dozvoljena obrada jesu korekcija boja i oštrine, dok će fotografije sa drugim intervencijama biti izuzete iz konkursa.

Autori najboljih radova biće nagrađeni u sledećim kategorijama:
I nagrada – robna nagrada (mobilni telefon/tablet Lenovo) u vrednosti od 200 evra
• II nagrada – robna nagrada (mobilni telefon/tablet Lenovo) u vrednosti od 150 evra
• Nagrada publike – robna nagrada (mobilni telefon/tablet Lenovo) u vrednosti od 150 evra

Stručni žiri odabraće dve najbolje fotografije pristigle na konkurs, dok će posetioci internet prezentacije www.bgmap.rs moći da odaberu najbolju fotografiju po izboru publike do 10. septembra, nakon čega će biti objavljena imena pobednika i učesnika ovogodišnje izložbe.

Najboljih 14 fotografija biće predstavljeno na izložbi “Plavo-zeleni svet” u UK Parobrod od 16. do 18. septembra, kada će biti organizovana i ceremonija dodele nagrada. Tokom proleća iduće godine, izložba će biti predstavljena građanima Beograda i Novog Sada na nekoj od najprometnijih gradskih lokacija. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.