Naslovna » BG špijun » Pančevo Film Festival, od 3. do 7. septembra
Pančevo Film Festilval - PAFF 2014
Pančevo Film Festilval - PAFF 2014

Pančevo Film Festival, od 3. do 7. septembra

Prvi put u istoriji grada, u Pančevu će od 3. do 7. septembra biti održan Pančevo Film Festival – PAFF 2014, međunarodni takmičarski festival autorskog dugometražnog i kratkog filma.

Na više lokacija u gradu, publika će imati prilike da uživa u dva takmičarska i dva revijalna programa, kao i u pratećim sadržajima festivala (koncerti, tribine, predavanja, izložbe).

Pančevo Film Festival – PAFF je gradska manifestacija čiji je cilj promocija nezavisne autorske kinematografije, kao i filmova visokobudžetne produkcije koji neguju originalan i kinematografski uzbudljiv pristup narativu, formi, strukturi i estetici. Jedna od misija festivala je i da predstavi, istraži i proširi ideje i pitanja šta sve kinematografija danas može da bude i uradi, kao i da, kroz prisustvo mladih talentovanih autora na festivalu, promoviše i pruži podršku novoj generaciji filmskih umetnika.

Program festivala sastavljen je od pedesetak svetskih filmova, dokumentarnih, igranih, eksperimentalnih i film eseja, kratkog, srednjeg i dugog metra. Tokom četiri dana Pančevo će postati grad – festival, sa ne samo bogatim filmskim programom (dva takmičarska i dva revijalna) već i muzičkim, likovnim, strip i edukativnim programima.

Planiran je i dolazak gostiju iz sveta kulture, umetnosti, sporta i nauke, koji će učešćem na tribinama i predavanjima svoje znanje i iskustvo podeliti sa publikom.

Edukativni program festivala sastojaće se od desetak panela, tribina, razgovora i predavanja namenjenih studentima i srednjoškolcima, koje će održati gosti festivala: filmski umetnici, novinari, teoretičari, kritičari, predstavnici filmskih akademskih institucija i drugi umetnici i kulturni radnici.

Zahvaljujući tome publika festivala, a posebno ona najmlađa, imaće priliku da od samih autora čuje i nauči kako, zašto i na koji način se filmovi prave. Najvažnije, naučiće kako se filmovi čitaju, gledaju i vole.

Pančevo Film Festival – program i druge informacije: www.pancevofilmfestival.com.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.