Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Premijera: Lazaruss Ostos svira Albatross gitaru
Lazaruss Ostos
Lazaruss Ostos

Premijera: Lazaruss Ostos svira Albatross gitaru

U Klubu Akademije 28 (Nemanjina 28) 19. jula od 22.00 nastupiće Lazar Ostojić aka Lazaruss Ostos i svirati tradicionalnu muziku sa Balkana.

Stipendista fonda za mlade talente Republike Srbije „Dositeja“, posle izuzetno uspešne magistrature na konzervatorijumu Princ Klaus u Groningemu (Holandija), vratio se u Srbiju. Doneo je ne samo nova saznanja na polju muzike i inovativnih praksi, već i jedan sasvim novi žičani instrument koju je potpuno sam patentirao.

U pitanju je kreacija koja spaja žice bas i klasične gitare u jedno telo, pod nazivom Albatross gitara.

Aktivno radeći na širenju opšte svesti o regionalnoj muzici Balkana, Lazaruss Ostos na Albatrossu izvodi prepoznatljive kompozicije – izvorne narodne pesme sa prostora Srbije, BiH, Makedonije, Bugarske, Hrvatske i Slovenije, istovremeno vršeći istraživanja novog zvuka na pomenutom instrumentu.

Koncert u Akademiji 28 biće ekskluzivna prilika da se vidi i čuje ovaj nesvakidašnji instrument, ali i da se na jedan sasvim novi, do sada neviđen način, uživa u specifičnom instrumentalnom izvođenju etno muzike sa ovih prostora. Na koncertu će Lazar Ostojić nastupiti u pratnji Aleksandra Škorića na bubnjevima.

Ulaz je slobodan a mesta se mogu rezervisati na 3619-342. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.