Naslovna » Izlasci » Sport » Srbija ponovo prvak Evrope u vaterpolu
Vaterpolisti Srbije
Vaterpolisti Srbije

Srbija ponovo prvak Evrope u vaterpolu

Titula prvaka Evrope u vaterpolu odbranila je Srbija posle veličanstvene pobede nad Mađarskom (12:7) u Budimpešti.

Ovo je treće zlato na evropskim šampionatima od kad Srbija igra kao samostalna država, posle pobeda u finalima 2006. u Beogradu i pre dve godine u Ajndhovenu.

Doček vaterpolista u Beogradu biće ispred Starog dvora, 29. jula od 14.00.

Od početka utakmice naši vaterpolisti zaplivali su žestoko i posle dve četvrtine vodili sa 7:2. Golman Gojko Pijetlović je još jednom na ovom prvenstvu odlično branio, a i ceo tim je funkcionisao odlično. Selektor Dejan Savić je tako postavio igru da trijumf nijednog trenutka nije dolazio u pitanje.

Mađari su samo u jednom delu igre uspeli da se približe rezultatski (9:6) ali je bilo jasno da ne mogu da preokrenu rezultat. Srbija ima kvalitetniji tim!

Na tribinama bazena „Alfred Hajoš“ bili su i predsednik Srbije Tomislav Nikolić i ministrar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Bronzana medalja na 31. evropskom prvenstvu pripala je Italiji, koja je u utakmici za treće mesto pobedila Crnu Goru sa 11:9.

Gojko Pijetlović je proglašen za najboljeg golmana turnira, Deneš Varga za najboljeg igrača dok je Espanjol najbolji strelac sa 24 gola. (danubeogradu.rs)

 

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.