Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Barutana: Miško Plavi i specijalni gosti
Miško Plavi
Miško Plavi

Barutana: Miško Plavi i specijalni gosti

Posle prvobitnog odlaganja – Miško Plavi ovog petka, 8. avgusta od 21.00, nastupiće na bini kultnog kalemegdanskog kluba „Barutana“. Pored poznatog kantautora posetioce čekaju i specijalni gosti.

Jedan od naših najpoznatijih multiinstrumentalista, Miško Plavi, pojavio se na novotalasnoj rok sceni početkom osamdesetih godina kao gitarista, basista i klavijaturista sarađujući sa bendovima poput Via Talas, D’Boys, Piloti, Ekatarina Velika… Poslednjih godina njegova preokupacija je harmonika, a sa ovim instrumentom je izgradio i značajnu svetsku karijeru.

Od 2000. godine izvodi program „Music Around the World“ sa kojim je održao više od 200 koncerata u Japanu gde je objavio i album „Istok ljubi zapad“, a takođe je i autor muzike za nekoliko srpskih, francuskih i američkih filmova.

Za ovu letnju, dugo najavljivanju Miškovu audio-vizuelnu fuziju, biće zaduženi mnogi domaći umetnici. Beogradski sastav Tzootzoonga, koji sa uživanjem pretvara džez standarde u bosa nova i sving aranžmane sa diskretnim prizvukom Mediterana, napraviće uvod u Miškov nastup. Sinergiju koncerta garantuju perkusionista Akash Batt i talentovana mlada pevačica Nikoline Kovačević.

Ulaznice su u pretprodaji po ceni od 500 dinara na svim prodajnim mestima Eventima i Gigstixa.

Žurka kolektiva

U subotu, 9. avgusta od 22.00, „Barutana“ će biti mesto susreta četiri najistaknutija beogradska party kolektiva. Predstavnici organizacija Vatra, Teklife, Mystic Stylez i Idemo na Mars zajednički će napraviti veče za pamćenje, a publika će čuti neke od najkvalitetnijih DJ setova koje spremaju Feloneezy, 50grass, BYP_, Inspektor, Jackie Dagger i DJ Flip.

Cena ulaznice je 300 dinara. (danubeogradu.rs)