Naslovna » Izlasci » Festivali » Belgrade Beer Fest 2014 » Belgrade Beer Fest 2014: Pola miliona posetilaca
Belgrade Beer Fest 2014

Belgrade Beer Fest 2014: Pola miliona posetilaca

Grupa S.A.R.S. zatvorila je 12. Belgrade Beer Fest. Poslednja pesma koju je bend izveo bila je „Mir i ljubav“ čiji je naslov poruka koju Belgrade Beer Fest želi da pošalje u svet.

Ovogodišnji Belgrade Beer Fest posetilo je više od pola miliona ljudi, čime je festival opravdao titulu najposećenije manifestacije u jugoistočnoj Evropi. Festival je protekao u najboljem redu, bez ikakvih problema i incidenata.

Posetioci su poštovali sve bezbednosne mere i u izuzetnom raspoloženju uživali u 35 koncerata i degustaciji oko 50 pivskih brendova.

Akcija „Kad pijem, ne vozim“ i besplatan prevoz koji je organizovan za posetioce koji su želeli u većoj meri da se prepuste hmeljskom napitku, dala je odlične rezultate, jer i na ulicama Beograda za ovih pet večeri nije bilo nikakvih incidenata u saobraćaju. Ovome je svakako najviše doprinela profesionalna podrška i saradnja pripadnika MUP-a Republike Srbije.

Rezultati društveno odgovorne kampanje „Biram da recikliram“, koja je sprovedena po šesti put, nedvosmisleno pokazuju uticaj na svest ljudi da u punoj meri shvate značaj reciklaže i da mimo ove akcije vode računa o zaštiti životne sredine. Naime, samo u toku ove akcije koja je sprovedena tri nedelje pred festival na Adi Ciganliji prikupljeno je oko 33.500 limenki ili oko pola tone, a na samom festivalu u presama i kantama za limenke se našlo oko 300 kg limenki za reciklažu. Sav novac od otkupa ovih limenki biće uplaćen na račun Vlade Republike Srbije za pomoć ugroženima u majskim poplavama.

Učesnici kampanje „Biram da recikliram“ ove godine bili su u prilici da osvoje i veoma vredne nagrade koje su dobitnicima uručene na glavnoj bini. Nagrade su osvojili Vidoje Conić, Jovica Topalovski, Bojana Mihajlović, Igor Drobnjaković, Stefan Dimić i Branislav Glišić.

Još jedna humanitarna akcija realizovana je sa hedlajnerima i posetiocima festivala – „Ajmo svi za 1003“ – i izazvala je odlične reakcije. Aki, Bajaga, Loša, Inspektor Blaža i Žika iz YU grupe u toku svojih koncerata pozivali su posetioce festivala da pošalju SMS poruku za pomoć ugroženima u majskim poplavama. (danubeogradu.rs)

loading...