Naslovna » Izlasci » Festivali » Biser Fest u Boljevcima, 9. avgusta
Biser Fest - Selfie takmičenje
Biser Fest - Selfie takmičenje

Biser Fest u Boljevcima, 9. avgusta

Povodom Međunarodnog dana mladih (12. avgust), Ferijalni klub Surčin organizuje prvi humanitarni Biser fest, u nautičkom selu Biser u Boljevcima.

U subotu, 9. avgusta od 17.00, predstaviće se ferijalci, ali i druge organizacije za mlade: Cet platforma, Odred izviđača Lune, Kud Sladkovič-Boljevci.

Takođe, tokom popodnevnih aktivnosti, u skladu sa ovogodišnjom temom Međunarodnog dana mladih, „Mentalno zdravlje je važno“, kao i humanitarnim karakterom događaja zbog poplava koje su zadesile naš region, biće odigrane humanitarne utakmice u mini fudbalu i odbojci na pesku. Tako će svi ljudi dobre volje moći da doprinesu slanjem SMS poruke na 1003 ili uplatom na žiro račun Vlade Srbije za ugrožene poplavama. Ideja je da mladi iz susednog Obrenovca i drugih mesta prevaziđu probleme koji su ugrozili njihove živote tokom poplava.

Ferijalni klub Surčin predstaviće dosadašnje aktivnosti vezane za mlade, tokom godinu dana postojanja. Cet platforma predstaviće svoje dosadašnje projekte sa mladima, a izviđači će pokazivati veštine sklapanja šatora, paljenja izviđačke vatre, vezivanja čvorova i igara na otvorenom.

Lokalne institucije od kulturnog značaja predstaviće svoje programe. Muzej vazduhoplovstva izložiće crteže inostranih i domaćih pilota iz Velikog rata i makete aviona, uz mogućnost pravljenja manjih maketa. Javno preduzeće za sport i kulturu izvešće performans za decu iz predstave „Lajka“. Javno preduzeće za turizam prezentovaće svoje programe za mlade i one duhom mlade.

Za pobedničke ekipe sportskorekreativnih sadržaja biće obezbeđene simbolične nagrade, a posetioci će imati mogućnost da učestvuju i u nagradnom kvizu znanja i selfie takmičenju.

Večernji program počeće akustičnom gitarom i karaokama, a nastaviće se nastupom didžejeva. (danubeogradu.rs)

Kako do Biser Fest-a

Brodom > oko 40 km uzvodno Savom
Javnim prevozom > 904 iz Obrenovca; 605 sa Novog Beograda (blok 45 – okretnica tramvaja i autobusa 95)
Kolima > oko 35 km od centra Beograda (preko Surčina i Jakova, na skretanju iz Boljevaca ka Obrenovcu)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.