Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Crowdfunding akcija za paviljon Knock on Wood
Paviljon Knock on Wood
Paviljon Knock on Wood

Crowdfunding akcija za paviljon Knock on Wood

Svi zainteresovani pozvani su da učestvuju u crowdfunding akciji prikupljanja sredstava za dovršetak izgradnje drvenog skandinavskog paviljona Knock on Wood.

Tokom 9. Beogradske internacionalne nedelje arhitekture – BINA 2014. uz pomoć učesnika iz Norveške, Danske i Finske održana je serija predavanja na Arhitektonskom fakultetu i studentska radionica sa temom „Potencijali i izazovi u gradnji drvetom u modernoj arhitekturi“.

Tokom studentske radionice arhitektonski duo Brendeland & Kristoffersen iz Norveške, zajedno sa studentima, dizajnirao je privremeni drveni paviljon koji će se koristiti kao prostor za radionice, izložbe i predavanja. Ovaj paviljon bi trebalo dalje da promoviše drvenu arhitekturu lokalnoj publici. Paviljon je namenjen prvenstveno studentima umetnosti i arhitekture, ali i ostalima koji su zainteresovani.

Program radionica i dešavanja u paviljonu biće dostupan od jeseni. Paviljon Knock on Wood gradi se na lokaciji Fakulteta likovnih umetnosti (Mila Milunovića 1). Završetak radova je planiran za kraj avgusta, a otvaranje paviljona predviđeno je u septembru.

Organizator crowfunding akcije je FLU u saradnji sa Udruženjem arhitekata Beograda i Arhitektonskim fakultetom. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.