Naslovna » Izlasci » Izložbe » Dino park: Svečano otvaranje u petak
Dino park (foto: Nenad Mandić) © danubeogradu.rs

Dino park: Svečano otvaranje u petak

Park dinosaurusa u prirodnoj veličini – Dino park biće svečano otvoren u petak, 29. avgusta, kod Galerije Prirodnjačkog muzeja na Kalemegdanu.

Park se nalazi na oko 3.000 kvadratnih metara, a posetioci već sad mogu da pogledaju oko 20 eksponata dinosaurusa u prirodnoj veličini, koji su deo stalne postavke zabavnog parka Prirodnjačkog centra u Svilajncu. Neke od replika dinosaurusa su i veličine do 20 metara, a radili su ih svetski priznati proizvođači replika dinosaurusa iz Nemačke.

Osim uživanja u dinosaurusima različitih vrsta i veličina, park posetiocima nudi i dodatne sadržaje. Najmlađi mogu da uživaju u tematskoj igraonici – radionici, koja će ih na zanimljiv način, prilagođen uzrastu, uvoditi u čarobni svet dinosaurusa. Radionice kreira Mini City – dečji kreativni grad, čiji se deo seli na Beogradsku tvrđavu i postaje Dino City. Za to vreme, odrasli se mogu osvežiti u Dino kafeu, koji će, dok traje postavka, biti sastavni deo Dino parka.

Park će raditi svakog dana (i vikendom) od 10.00 do 19.00. Cena ulaznice za odrasle je 350 dinara, za decu do 12 godina košta 250 dinara, a deca do tri godine ne plaćaju ulaz.

Kupljena ulaznica omogućava i besplatan ulaz u Galeriju Prirodnjačkog muzeja gde se može pogledati izložba „Dobro došli u mezozoik“, koja će upotpuniti „dan sa dinosaurusima“ i na kojoj će posetioci saznati nešto više o drevnom vremenu koje je obeležilo postojanje dinosaurusa. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.