Naslovna » Izlasci » Festivali » Festival evropske studentske animacije 2014
FESA (Rad Selin Devo)
FESA (Rad Selin Devo)

Festival evropske studentske animacije 2014

U Velikom barutnom magacinu u Donjem gradu, u subotu i nedelju, 30. i 31. avgusta, treću godinu zaredom biće održan Festival evropske studentske animacije – FESA 2014.

Ovogodišnja tema je „Rat i mir“. Festival je takmičarskog karaktera, a osim nagrade za najbolji animirani film, biće dodeljena nagrada i za najbolju tehniku, kao i pet specijalnih diploma u obe kategorije.

Na konkurs je pristigao 71 studentski animirani film iz 16 evropskih zemalja (Mađarska, Austrija, Slovačka, Nemačka, Grčka, Češka, Bugarska, Švajcarska, Hrvatska, Velika Britanija, Holandija, Španija, Belgija, Estonija, Francuska i Srbija), od čega je selekcioni žiri izabrao 38 filmova za dva takmičarska programa.

Cilj festivala, koji se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, jeste promocija umetnosti animacije evropskih zemalja, međunarodna saradnja i razmena iskustava, kao i stvaranje uslova koji će omogućiti mladim generacijama da iznađu nove koncepte i tehnike.

Tokom trajanja festivala, posetioci Velikog barutnog magacina biće u prilici da vide i izložbu crteža Rastka Ćirića „Ale i Bauci“ i da se upoznaju sa neobičnim bićima iz srpske mitologije.

Organizator je JP „Beogradska tvrđava“. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.