Naslovna » Izlasci » Film » Filmstreet predstavlja: Das Leben Der Anderen
Filmstreet
Filmstreet

Filmstreet predstavlja: Das Leben Der Anderen

U subotu, 2. avgusta od 20.30, na Filmstreet festivalu će biti prikazan film „Das Leben Der Anderen“, na dobro poznatoj lokaciji na Crvenom krstu, kod autobuske okretnice.

Filmstreet pobeđuje kišu pre ili kasnije. Dokaz je projekcija ovog filma koja je bila planirana pre dva meseca.

„Das Leben Der Anderen“ kritičari smatraju najkvalitetnijim ostvarenjem nemačke kinematografije u poslednje dve decenije, pa ni malo ne čudi što je dobio Oskara za najbolji strani film 2007. godine.

Radnja filma se bazira na ličnim životnim dramama običnih ljudi u epohi komunizma Istočne Nemačke i vladavine tajne policije Štazi.Za dž

Ranih osamdesetih godina prošlog veka, uspešan i širom Nemačke poznati dramaturg i njegova životna saputnica, popularna glumica, bili su poznat i uvek rado viđen intelektualni par u javnosti. Jednog dana, ministar kulture tadašnje Istočne Nemačke počinje da pokazuje zainteresovanost za popularnu glumicu i tajnim agentima naređuje da par počnu da prate i istražuju na svakom koraku.

„Das Leben Der Anderen“ je debitantsko ostvarenje reditelja Florijana Donersmarka, a glavne uloge u filmu tumače Martina Gedek, Urlih Muhe i Sebastijan Koh.

Film je 2006. i 2007. godine pobrao mnogo nagrada i nominacija širom planete, na mnogobrojnim filmskim festivalima.

Zanimljivo je da su tokom snimanja ovog filma korišćeni stvarni predmeti koje je koristila Štazi policija, odnosno pozajmljeni eksponati iz mnogih muzeja i od vernih kolekcionara.

Budžet filma je iznosio oko 1,5 miliona evra. Zahvaljujući glumcima koji su pristali na manje honorare, snimanje je završeno, a film ugledao svetlost dana.

Ovo su samo neki od razloga zbog kojih film „Das Leben Der Anderen“ ne bi trebalo propustiti. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.