Naslovna » Izlasci » Film » Filmstreet predstavlja: Pas koji je voleo vozove
Filmstreet
Filmstreet

Filmstreet predstavlja: Pas koji je voleo vozove

Danas, 26. avgusta od 20.30, ljubitelji Filmstreet-a će imati priliku da uživaju uz film domaće kinematografije „Pas koji je voleo vozove“, u Skadarliji.

Jugoslovenski film iz 1977. godine režirao je Goran Paskaljević, a scenario je napisao Gordan Mihić. Glavne uloge u ovom filmu igraju Bata Živojinović, Svetlana Bojković i Irfan Mensur.Za dž

Film „Pas koji je voleo vozove“ je ujedno i jedan od najboljih filmova u tranziciji jugoslovenske kinematografije između žanrovskog i autorskog filma Praške škole kojoj je pripadao autor ovog ostvarenja Goran Paskaljević.

Devojka Mika je u zatvoru, što je onemogućava da otputuje u Pariz. Ona želi da se po svaku cenu dokopa Pariza. Upoznaje nezaposlenog mladića koji besciljno luta tražeći davno izgubljenog psa. On će joj pomoći da konačno ispuni san.

Nadrealni trougao koji čine Bata Živojinović, Svetlana Bojković i Irfan Mensur daje retro scenografsku sliku prošlosti čiji se mentalni scenaristički kod nije mnogo promenio do današnjih dana. Svetlana Bojković je za ulogu Mike u ovom filmu, 1978. godine, na Filmskom festivalu u Puli dobila Zlatnu arenu za najbolju žensku ulogu. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.