Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Izraelski Tribal Dance na Kalemegdanu
Tribal Dance (foto: Nadav Yacobi)
Tribal Dance (foto: Nadav Yacobi)

Izraelski Tribal Dance na Kalemegdanu

Jedinstveni muzički sastav iz Izraela Tribal Dance koji kombinuju drevne, plemenske instrumente sa modernim zvucima, predstaviće se beogradskoj publici u nedelju, 7. septembra od 19.00, u muzičkom paviljonu na Kalemegdanu.

Ritam i energija tradicionalnih instrumenata kao što su didžeridu i đembe, uz sjajan ženski vokal i moderan, elektronski ritam nateraće vas da zaigrate i krenete na nezaboravno muzičko putovanje.Za dž

Tvorac ovog jedinstvenog muzičkog projekta, izraelski kompozitor, producent i bubnjar Amir Jakobi inspiraciju je dobio tokom boravka u Africi, prisustvujući plemenskim ceremonijama koje odlikuje živ ples uz ritam bubnjeva. Želeći da podeli to nezaboravno iskustvo koje vodi stanju transa i potpunom prepuštanju muzici, po povratku u Izrael je osnovao sastav Tribal Dance. Ono što se dešava tokom njihovog nastupa je sjajna razmena energije između muzičara i publike svih uzrasta.

Tribal Dance će se pre Beograda, predstaviti publici Novog Sada na Festivalu uličnih svirača, 5. septembra od 23.45, u Katoličkoj porti.

Ulaz na koncert, koji Ambasada Izraela organizuje u saradnji sa „Beogradskom tvrđavom“, je slobodan. (danubeogradu.rs)