Naslovna » BG svaštara » Književnost » Laguna: Paulo Koeljo – Dnevnik jednog čarobnjaka
Laguna: Paulo Koeljo - Dnevnik jednog čarobnjaka
Laguna: Paulo Koeljo - Dnevnik jednog čarobnjaka

Laguna: Paulo Koeljo – Dnevnik jednog čarobnjaka

Novu knjigu, „Dnevnik jednog čarobnjaka“, napisao je Paulo Koeljo a kod nas objavila izdavačka kuća Laguna i od sada je u prodaji.

Knjiga „Dnevnik jednog čarobnjaka“ najpopularnijeg duhovnog pisca i ovoga puta nas vodi na put ka samootkrivanju. Zakoračite u neodoljivu priču Koeljovog hodočašća i putovanja u Santjago de Kompostelu. Ova očaravajuća parabola podstiče želju da svako nađe svoj sopstveni put. Delom avanturistička proza, delom vodič za otkrivanje samoga sebe, ova uzbudljiva knjiga ima draž čarolije i spoznajnog uvida.

„Učenik nikada ne može da podražava svoga vodiča. Jer svako preživljava na svoj način svoje teškoće i pobede. Poučavati znači pokazati ono što je moguće. Učiti znači izvući moguće iz sebe samog.“

Priča počinje 1986. godine, kada pisac peške kreće iz francuskog mesta Sen Žan Pije-de-Por na šest stotina kilometara dugo hodočašće u Santjago de Kompostelu, gradić na severu Španije, gde se nalaze mošti svetog apostola Jakova.
U početku nameran da na taj način zasluži posvećivanje u jedan hrišćanski red, on će na kraju zaslužiti mnogo više. Na kraju putovanja, koje će za njega tek početi, odjednom će shvatiti zašto se čudesno i nesvakidašnje sadrži u običnom i svakodnevnom…

Paulo Koeljo dobitnik je brojnih prestižnih međunarodnih nagrada. Izabran je za člana Brazilske književne akademije 2002. godine, a od 2007. godine je ambasador mira Ujedinjenih nacija. Godine 2009. dodeljeno mu je priznanje Ginisove knjige rekorda za najprevođenijeg autora jednog romana („Alhemičar“). Takođe, on je i autor koga prati najviše ljudi na društvenim mrežama. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.