Naslovna » Izlasci » Festivali » Licidersko srce, 17-23. avgust
Licidersko srce
Licidersko srce

Licidersko srce, 17-23. avgust

Šesti Međunarodni dečji festival folklora „Licidersko srce“ biće održan od 17. do 23. avgusta, saopštila je Turistička organizacija Beograda.

Ove godine se očekuje učešće 29 ansambala iz 11 zemalja iz Moldavije, Rusije, Poljske, Albanije, Gruzije, Turske, Francuske, Slovenije, Crne Gore, Republike Srpske i Srbije.

Manifestaciju organizuje Udruženje građana „ERA“ iz Užica uz podršku Vlade Republike Srbije – Ministarstva kulture i prosvete i pod pokroviteljstvom predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića.

Kao najava ovog događaja u Beogradu će sutra biti održana manifestacija pod nazivom „Licidersko srce na poklon Beogradu“. Najpre će biti organizovan prijem kod predsednika Srbije, a potom će učesnici festivala u folklornim nošnjama prodefilovati Knez Mihailovom do Beogradske tvrđave, gde će se kod spomenika „Pobednik“ održati folklorni nastup, od 13.00. U slučaju kiše, nastup će se održati u Paviljonu „Cvijeta Zuzorić“.

Po završetku nastupa, učesnici festivala iz zemlje i inostranstva će imati prilike da idu na panoramsko razgledanje grada otvorenim autobusom. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.