Naslovna » Izlasci » Mini BG vesti: Irski ples, Modus, izložbe…
Radionica irskog plesa "Ridas"
Radionica irskog plesa "Ridas"

Mini BG vesti: Irski ples, Modus, izložbe…

»»» Omladinsko pevačko društvo Modus održaće koncert „Sanvila“, u nedelju, 31. avgusta od 19.00, u Kući Đure Jakšića.

Publika će slušati splet tradicionalne srpske muzike i pesama iz Bugarske, Makedonije, Grčke i Irske, koju će izvoditi: Darko Karajić (carigradska lauta, tambura), Marija Ljotić (violina), Davor Starešina (tarabuka), Ivana Arsenijević (vokal, klavir, daire), Biljana Starešina (vokal, klavir) i Marija Milosavljević (vokal, daire).

»»» Povodom otvaranja Prve akademije irskog plesa „Ridas“ biće organizovana besplatna dvodnevna radionica irskog plesa. Radionica je otvorena za mlade od sedam do 20 godina koji žele da nauče nešto o irskom plesu i muzici. Termini u Resavskoj 28 su 6. (15.00-16.30) i 7. septembar (16.00-17.30). Radionicu će voditi Marko Mićić, a potrebno su udobne patike, voda i… dobro raspoloženje.

»»» U Galeriji Artget (Trg Republike 5/I), 1. septembra od 20.00, biće održan „Koncert u Galeriji“, u saradnji s Dragstorom ozbiljne muzike Radio Beograda 202. Nastupiće Nemanja Stanković (violončelo) i Maja Mihić (klavir). Na programu su dela Pjatija, Baha, Šumana, Hindemita, Roparca.

»»» Od 1. (12.00) do 7. septembra biće otvorena izložba „20 godina Zadužbine Andrejević“ u Etnografskom muzeju. Tokom dve decenije rada Zadužbina Andrejević je objavila više od 1.150 naučnih monografija koje će u okviru pete izložbe biti predstavljene naučnoj javnosti. Takođe, biće održane promocije izabranih monografija iz više naučnih oblasti.

»»» Od 1. (19.00) do 11. septembra u galeriji O3one biće otvorena izložba „Relacija“ studenata Univerziteta Umetnosti u Beogradu. Autori su Jovan Nikolić, Radomir Milović, Milan Srećković, Kristijan Kokai, Nađa Radmanović i Katarina Jelisavac.

»»» U ponedeljak, 1. septembra od 18.00, predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić uručiće poklone rančeve i pernice, prvacima Osnovne škole „Danilo Kiš“ koje je obezbedila opština Voždovac za sve prvake sa teritorije Opštine.

»»» Kao i prethodnih sedam godina GO Savski venac će i ovoga puta obradovati 326 đaka prvaka sa svoje opštine lepim đačkim rančevima punim neophodnog školskog pribora. Pokloni, koji će im kao dobrodošlica uveseliti prvi školski dan, najmlađim osnovcima će biti uručeni prvog školskog dana, u ponedeljak, 1. septembra. Rančeve će prvo od 10.00 dobiti đaci-prvaci u OŠ „Petar Petrović Njegoš“ (Resavska 61), a uručiće ih predsednik opštine Dušan Dinčić sa saradnicima. I drugi opštinski funkcioneri posetiće i uz poklone dobrodošlice u svet osnovaca poželeti novim učenicima preostalih pet osnovnih škola. Učenicima tri škole sa decu sa specijalnim potrebama, u kojima nastava počinje nešto kasnije, rančevi će biti uručivani narednih dana.

»»» Najnovija produkcija JDP-a „Zmajeubice“ Milene Marković u režiji Ive Milošević našla se u selekciji ovogodišnjeg Bitefa (26. septembar) a ovom predstavom biće otvorena nova sezona ovog pozorišta, 13. septembra. Još jedna predstava sa programa ovogodišnjeg Bitefa biće izvedena na Sceni „Ljuba Tadić“ JDP-a. Reč je o predstavi „Front“ u režiji Luka Persevala u izvođenju Talia teatra iz Hamburga, koja je na programu 30. septembra. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.