Naslovna » Izlasci » Film » Premijera 3D filma „Nindža kornjače“ 13. avgusta
Nindža kornjače

Premijera 3D filma „Nindža kornjače“ 13. avgusta

U bioskopu Cineplexx Ušće SC, u sredu, 13. avgusta od 19.00, biće održana beogradska premijera 3D filma „Nindža kornjače“ (Teenage Mutant Ninja Turtles), a već od 14. avgusta film će se prikazivati i u drugim bioskopima.

Gradu su potrebni heroji. Tama se nadvila nad Njujork jer Šreder i njegovi zli pomoćnici drže u strahu sve od policije do političara. Budućnost je crna sve dok se ne pojave četiri neobična brata iz kanalizacije koji će otkriti svoju budućnost kao tinejdž mutanti nindža kornjače.

Kornjače Rafaelo, Donatelo, Mikelanđelo i Leonardo moraće da rade sa neustrašivom novinarkom Ejpril Onil (Megan Foks) i njenim sarkastičnim kamermanom Vernom Fenvikom (Vil Arnet) kako bi spasili grad i razotkrili Šrederov pakleni plan.

Zasnovano na likovima poznatim širom sveta, od strip autora Pitera Lerda i Kevina Istmana, snažna četvorka već decenijama zabavlja publiku svih uzrasta a sada je konačno stigla i na veliko platno. Režiju potpisuje Džonatan Libesmen a scenaristi su Džoš Apelbaum, Andre Nemec i Evan Doerti. Glavne uloge tumače Megan Foks, Vil Arnet, Vilijam Fičner, Deni Vudbrn, Ebi Eliot, Noel Fišer, Džeremi Hauard, Pit Plošek, Alan Ričson i Vupi Goldberg.

Novosađani će pogledati ovaj film među prvima u našoj zemlji, premijernom projekcijom istog dana u 18.00 u bioskopu Arena Cineplex. (danubeogradu.rs)

Upoznajte nindža porodicu

Svaki član nindža porodice nosi sa sobom originalno umeće i stav.

Leonardo: Nazvan po čuvenom italijanskom pronalazaču i slikaru Leonardu da Vinčiju, Leonardo je kul, opušten, zen majstor kornjača koji ozbiljno shvata svoju odgovornost najstarijeg brata. Srećom, Leo je visok preko 2m i hirurški precizno barata svojom katanom. Dok je Leo u stripu najozbiljniji i najdisciplinovaniji među braćom, ovaj Leo na velikom platnu je sveža inkarnacija koja se rve sa problemima neuobičajenim za tinejdžere: spasava svet i pokušava da zaštiti svoju mlađu braću!

Preuzima odgovornost od učitelja Splintera i postaje drugi otac svojoj porodici. Kada je u pitanju nindža nasleđe, niko ne trenira jače od njega a to ga čini veoma opasnim protivnikom za svakog ko pokuša da naudi njegovoj braći.

Rafaelo: Imenjak čuvenog freskopisca, prozvanog i ocem renesansnog stila, Rafaelo nikako nije slab protivnik. On je buntovnik i mangup među braćom, poznat ne samo po vatreno crvenoj maski i sai noževima, već i po svojim žestokim životnim stavovima. Sa nadimkom Raf, Rafaelo je kornjača koja će reagovati odmah, a pitanja će postavljati kasnije. Međutim, ispod njegove burne ličnosti, krije se privrženost i odanost braći, jednakog intenziteta kao i njihova prema njemu.

Ako se osvrnemo unazad na početke samog stripa, primetićemo da je Rafaelo uvek usijane glave ali vremenom se njegov lik razvio u voljenu mudricu među četvoricom braće. I kao i uvek, njegove neustrašive borilačke veštine nastavljaju da im stvaraju prednost u borbi protiv zla.

Nindža kornjače

Mikelanđelo: Jedan od najvećih umetnika svih vremena, pronicljivi italijanski slikar i vajar Mikelanđelo, dao je svoje ime najmlađem bratu. Bezbrižan i veseo, Majki nosi narandžastu masku i hitro vitla nunčakama, dok u prolazu guta zalogaje pice. Pošto najviše podseća na originalni crtež Kevina Istmana, neki smatraju da je Mikelanđelo prva Nindža kornjača. Od tada, kroz istoriju mnogih stripova, TV serija i filmova, Mikelanđelo je glavna spona i slika i prilika bratske povezanosti a takođe je i autor mnogih njihovih uzrečica, poput najpopularnije „Kalabunga!“

Nije važno koliko je napeta situacija u kojoj se nalaze jer, Majki nikada ne gubi živce. I dalje ogromno dete u duši, ova Majkijeva inkarnacija donosi spremnost na borbu i inteligentan humor, tako da mu niko nije ravan.

Donatelo: Nazvan po firentinskom vajaru koji je ostavio neizbrisiv trag u svetu umetnosti, Donatelo je mozak četvorke i tata-mata za tehniku. On je najviša kornjača, nosi ljubičastu masku i bo štap a njegov mozak nikada ne miruje. Donatelo je oduvek predstavljan kao najpametniji u ekipi, a u filmu ga vidimo kao vrhunskog pronalazača koji ne miruje, momka koji smišlja fantastične gedžete.

Opušten i koncentrisan, Donatelo je vešti haker koji s lakoćom probija sisteme sigurnosnih kamera i isto tako barata svojim ekstra dugačkim bo štapom.

Učitelj Splinter: Stub temeljac ove neobične porodice je učitelj Splinter, ponekad samo Splinter, mudar ali nemi glodar koji je postao sensei i drugi otac kornjačama, učeći ih kako da postanu nindže. Strip predstavlja Splintera kao starijeg pacova sitne građe ali on to nadoknađuje svojom mudrošću i neverovatnim veštinama.

A kada stvari postanu ozbiljne, Splinter je spreman da se žrtvuje.

Prijatelji i neprijatelji kornjača

Iako se kornjače kriju u podzemlju Njujorka, otkrivaju ih dve, kasnije ključne osobe u njihovoj borbi protiv Sekača i zla koje preti: reporterka Ejpril O’Nil i njen kamerman Vern.

Od glavnog značaja je bilo pronaći odgovarajuće glumce za delove filma sa ljudskim likovima. Za ulogu Ejpril je bilo neophodno pronaći glumicu koja ne samo da će se dopadati šrokoj publici, već će imati i odvažnu ličnost, kako bi mlada reporterka odgovarala karakterima kornjača.

Nije dugo potrajalo i Megan Foks je došla kao pun pogodak. Trenutno je jedna od najtraženijih vodećih glumica mlađe generacije, tumačila je ulogu u filmovima Majkla Beja, Transformersi i Transformersi: osveta poraženog. Kao većina njene generacije i Foksova je odrasla uz Nindža kornjače. Jedva je čekala da vidi kako je sve ispalo na kraju. „Kao ogroman ljubitelj kornjača, bilo mi je izuzetno važno da dobijem ovu ulogu“, priseća se. „Ovo mi je jedan od najuzbudljivijih projekata u životu“.

Nindža kornjače

Kao glavni saradnik i odani fotograf, Foksovoj se pridružio kolega, komičar Vil Arnet. Arnet kaže za Verna: „On je momak nagrižen vremenom – video je sve, gomilu akcije i sada mu je jednostavno dovoljno da radi kratke storije. Kada Ejpril krene za ovom pričom, on se misli ‘Sve sam to prošao. Samo hoću svoju platu’. Ali kad se ona uvali preko glave u priču s kornjačama, on odmah uskače da pomogne“.

Takođe, uzbuđenje je i to što je imao priliku da sarađuje sa Foksovom. „Megan iskreno nosi taj letnji, blokbasterovski duh sa sobom. Ona s lakoćom uleće u ovaj svet izvrnut naopačke, gde se sve odvija munjevitom brzinom, zidovi eksplodiraju i sve se raspada ali ona uprkos tom haosu ostaje zanosna i prirodna, mameći gledaoca da bez daha prati dalji razvoj situacije do samog kraja“, objašnjava Vil.

Jednako važan izbor glumca bio je neophodan i za uloge kornjačinih neprijatelja – milijardera Erika Saksa i njegovog zlog alter-ega, vladara Sekača. Kako bi stvorili modernog a opet tradicionalnog zlikovca, pozvali su Vilijama Fičnera, glumca poznatog po raznovrsnim ulogama i vrhunskim tumačenjima najrazličitijih karaktera.

Kao i mnogi i Fičner je na svojstven način povezan sa kornjačama. Seća se da je njegov sin imao igračke Nindža kornjače i da kada je rekao malom sestriću da razmatra da prihvati ulogu u ovom filmu, dečak je povikao: „Ujka Bile, pa ti moraš to da prihvatiš!“

Pored Ejpril, kornjača, Splintera i Sekača, dugogodišnji fanovi će prepoznati i druge originalne likove, većinu viđenu na novi način. Među njima su i Karai, Sekačeva desna ruka i urednica novina Bernadet Tompson, čiji lik tumači oskarovka Vupi Goldberg.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.