Naslovna » BG servis » „Zelenilo“ pokreće akciju „Uredimo zajedno“
Zelenilo
Zelenilo

„Zelenilo“ pokreće akciju „Uredimo zajedno“

JKP „Zelenilo – Beograd“ i Sekretarijat za komunalne i stambene poslove organizuju akciju „Uredimo zajedno“, koja će trajati od 1. oktobra do 30. novembra.

Cilj ove akcije je da se građani Beograda uključe u uređenje i održavanje površina oko svojih stambenih zgrada i time svoje životno okruženje učine još kvalitetnijim i lepšim za život.

Skupštine stanara imaju priliku da do 15. septembra daju svoje predloge za ozelenjavanje i uređenje svog stambenog naselja popunjavanjem prijave koja se nalazi na sajtu „Zelenila“, www.zelenilo.rs. Popunjenu prijavu je potrebno poslati na info@zelenilo.rs ili na adresu JKP „Zelenilo – Beograd“, Centar za informisanje, Mali Kalemegdan 8 za akciju „Uredimo zajedno“.

Po završetku konkursa, stručna lica iz ovog javnog komunalnog preduzeća obići će sve prijavljene lokacije i proceniti mogućnost realizacije zahteva. Pri tome, prednost će imati prostori oko zgrada u kojima živi veći broj dece.

Konkretnom početku izvođenja radova na odabranim lokacijama prethodiće edukacija stanara u ekološkim radionicama o značaju zelenila, kao i o njegovoj zaštiti. Skupštine stanara će takođe od „Zelenila“ dobiti svu neophodnu stručnu pomoć, biljni i dendro materijal. Kraj akcije podrazumevaće potpisivanje protokola o saradnji, čime će stanari biti u obavezi da čuvaju i održavaju ozelenjene površine.

Ostali učesnici na ovom konkursu, čije lokacije ne budu odabrane za realizaciju, biće obuhvaćeni planom za narednu godinu, saopšteno je iz ovog javnog komunalnog preduzeća. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.