Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Zvuci džeza i klasike u bašti Mikser House-a
Katarina Kačunković
Katarina Kačunković

Zvuci džeza i klasike u bašti Mikser House-a

U petak, 8. avgusta od 21.00, u bašti Mikser House-a (Karađorđeva 46) nastupiće jedan od najboljih domaćih džez vokala – Katarina Kačunković, u pratnji Vuka Bradića (gitara). Njih dvoje će izvesti odabrani džez repertoar i bluz standarde.

Narednog dana, u subotu, 9. avgusta, publika će imati priliku da uživa u zvucima klasične muzike i evergrin numera u izvođenju četvoro talentovanih muzičara – kvarteta Maestoso.

Decembra 1991. Katarina Kačunković debitovala je kao solista Džez orkestra RTB, pod upravom Zvonimira Skerla i Vojislava Bubiše Simića. Od tada počinje njena profesionalna karijera, u okviru koje je ostvarila saradnju sa mnogim srpskim i inostranim muzičarima, dirigentima, orkestrima i vokalnim solistima – u studiju, na koncertima i festivalima.

Pored pevanja, oprobala se i kao kompozitor, tekstopisac i aranžer. Iza sebe ima višegodišnje iskustvo rada na radio stanicama kao urednik i prezenter muzičkih emisija. Vodi Školu džez pevanja Katarine Kačunković u Dečijem kulturnom centru Beograda.

Gudački kvartet Maestoso čine četvoro talentovanih studenata Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu: Aleksandra Tajdić (prva violina), Ivan Ćirković (druga violina), Bogdan Dobrić (viola), Snežana Purić (violončelo). Članovi ovog muzičkog četverca iza sebe imaju veliki broj nastupa, solističkih koncerata, iskustvo u radu sa orkestrima, a mogu se pohvaliti i nagradama na brojnim takmičenjima u zemlji i inostranstvu. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.