Naslovna » Izlasci » Film » „100% kašmir“ u bioskopima
100% kašmir

„100% kašmir“ u bioskopima

Francuska komedija „100% kašmir“ (100% Cachemire) od danas se prikazuje u beogradskim bioskopima.

Aleksandra ima fantastičnog muža Sirila, fantastičan stan pored reke u Parizu, fantastičnog ljubavnika, fantastičan posao (glavni urednik Elle magazina). Ukratko, ima sve… osim krajnjeg dodatka – deteta.

Uz njenu standardnu dobru sreću, usvajanje će proći bez ikakvih problema. Sedmogodišnji Aleksej će doći iz Rusije u ovaj savršeni dom. Ali on nije sladak kao i sve ostalo…

Rediteljka Valeri Lemersije kaže:
– Film je snimljen po stvarnom događaju. Američki par je usvojio ruskog dečaka od sedam godina. Vratili su ga avionom za Moskvu, sa ceduljom u džepu na kojoj je pisao da im ne odgovara. Kada sam čula ovu vest na radiju, bacila sam tekst na kome sam radila i odlučila da od ove užasne priče napravim komediju. U stvari, film nije ni o modi niti o usvajanju, već o bračnom paru koji misli da mu je sve dozvoljeno. Htela sam da pokažem koliko je teško postati roditelj, koliko stvari morate da se odreknete da biste u tome uspeli.

Siril koji je vezan za majku, sestru, svoju slobodu, kuću koja je kao muzej, Aleksandra koja obožava svog psa, vezana je za posao. Oboje će u isto vreme morati da odbace, do tada njima najvažnije, da bi bili u stanju da prihvate dete. Uz Aleksejevu pomoć će shvatiti da se vole i još važnije, da nije sve na prodaju. (danubeogradu.rs)

Režija: Valerie Lemercier
Uloge: Gilles Lellouche, Valerie Lemercier, Marina Fois, Ludovic Berthillot, Louise Blachere
Žanr: komedija
Trajanje: 98 minuta
Država i godina: Francuska, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.