Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » AIESEC: Pokreni svoju budućnost
AIESEC: Pokreni svoju budućnost
AIESEC: Pokreni svoju budućnost

AIESEC: Pokreni svoju budućnost

Projekat „Pokreni svoju budućnost“, sprovodi udruženje AIESEC, finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Ovaj projekat se realizuje radi unapređenja edukacije mladih ljudi povezivanjem formalnog i neformalnog obrazovanja, kao i radi razvijanja liderskog potencijala kod mladih i ukazivanja na širok spektar mogućnosti koje se nude u Srbiji.

Projekat će biti realizovan u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Valjevu i Čačku u 36 škola. Ukupno 70 internacionalnih volontera koji dolaze u našu zemlju i učestvuje u ovom projektu do kraja oktobra. Internacionalni volonteri iz Turske, Tunisa, Italije, Rusije, SAD, Meksika, Grčke, Češke i Slovačke edukovaće osnovce i srednjoškolce.

Projekat je kreiran za učenike 7. i 8. razreda osnovnih škola i učenike srednjih škola u trajanju od pet nedelja. Osmišljeni su posebni programi za osnovce i sastoje se iz jezičkih radionica, a za srednjoškolce se sastoje iz edukacija koje su vezane za informatičku pismenost, kao i razvijanje „soft skills“ veština.

Kroz ove radionice i edukacije mladi imaju priliku da razvijaju veštine komunikacije na maternjem i stranom jeziku, timski rad, upoznavanje različitih kultura i mnoge druge veštine koje su potrebne za dalji rad i napredak učenika.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.