Naslovna » Izlasci » Sport » Evropski kup 2014 u parabiciklizmu na Ušću
Evropski kup 2014 u parabiciklizmu
Evropski kup 2014 u parabiciklizmu

Evropski kup 2014 u parabiciklizmu na Ušću

Evropski kup u parabiciklizmu biće organizovan 20. i 21. septembra na stazi Ušće.

Učestvovaće oko 60 najboljih biciklista sa invaliditetom iz 13 država Evrope.

Prvog dana, 20. septembra, na stazi Ušće održaće se drumske trke, čije će se dužine kretati od 24 do 60 kilometara, u zavisnosti od toga kojoj od pet kategorija pripadaju.

Drugog dana, 21. septembra, na istoj stazi voziće se trka na hronometar, što znači da svaki takmičar vozi van grupe, to jest na svaki minut kreće jedan takmičar sa starta. Obe trke će početi u 10.00, s tim da će drumska trka trajati do 14.30, a trka na hronometar do 12.30.

Na ovogodišnjem kupu učestvovaće takmičari iz Italije, Austrije, Mađarske, Češke, Slovačke, Slovenije, Hrvatske, Rumunije, Crne Gore, Rusije, Poljske i Srbije. Učestvovaće i trostruki svetski prvak Garido Markez iz Venecuele.

Organizator šestog po redu kupa je Biciklistički savez osoba sa invaliditetom Srbije, uz podršku Sportskog saveza za osobe sa invaliditetom Beograda i Sekretarijata za sport i omladinu.

Izmene u saobraćaju

Tokom održavanja Međunarodne parabiciklističke trke Evropski kup 2014 biće izmeštene trase linija javnog gradskog prevoza 15, 60, 84, 704, 706 i 707, od 9.30 do 14.30 (u subotu) i do 12.30 (u nedelju), saopštavaju iz Sekretarijata za saobraćaj.

Učesnici biciklističke trke će se, uz asistenciju saobraćajne policije, kretati Brankovim mostom (start/cilj), Bulevarom Nikole Tesle, Ulicom trešnjin cvet, Bulevarom Nikole Tesle do cilja, koji će biti kod garaže MUP-a Srbije ispod Brankovog mosta.

Vozila javnog gradskog prevoza će se za vreme održavanje trke kretati izmenjenom trasom, pa će autobusi sa linija 15, 84, 704, 706 i 707 umesto Bulevarom Nikole Tesle, na delu trase od Brankovog mosta do Ulice Džona Kenedija, u smeru ka Zemunu, ići Bulevarom Mihajla Pupina i Ulicom Džona Kenedija.

U suprotnom smeru navedene linije će se na delu od Brankovog mosta do Ulice trešnjin cvet kretati Bulevarom Mihajla Pupina i Ulicom trešnjin cvet. Linija 60 će u vreme održavanja trke saobraćati u smeru ka okretnici „Novi Beograd (Toplana)“ sledećom trasom: Brankov most – Milentija Popovića – interna saobraćajnica – Vladimira Popovića – Zemunski put – Brodarska i dalje uobičajeno, a u povratku vozila sa ove linije koristiće redovnu trasu. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.