Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Eyot u UK Palilula, 27. septembra
Eyot
Eyot

Eyot u UK Palilula, 27. septembra

Bend Eyot nastupiće 27. septembra od 20.00 u UK Palilula i predstaviti, pored starih, kompozicije sa novog albuma „Similarity“.

Tokom šest godina postojanja, niški kvartet Eyot, koji predvodi pijanista i kompozitor Dejan Ilijić, ostvario je snove nekoliko generacija njihovih predhodnika na srpskoj džez sceni. Sva tri albuma objavili su za inostrane izdavače (SAD i Nemačka). Imali su video dana i sjajne kritike na vodećem svetskom džez portalu allaboutjazz.com, pobednici su takmičenja Midem Off u Kanu, njihova muzika se puštala na nekoliko nacionalnih radio stanica kao što su – BBC, Radio France, German National Radio itd.

Nastupali su već u UAE, Nemačkoj, Bugarskoj, Grčkoj, Rusiji, Francuskoj, Italiji, Švajcarskoj, Crnoj Gori, Rumuniji, Slovačkoj, Makedoniji, Kini, Austriji, Hong Kongu, Južnoj Koreji i Engleskoj. Njihova muzika spaja kulturu džeza i roka, sofisticiranost klasičnog klavira, psihodelične i ambijentalne muzike, kao i reljefne elemente istočnoevropskog folklora.

Eyot je bend iz Niša, nastao 2008. godine, u sastavu: Dejan Ilijić – klavir; Slađan Milenović – gitara; Miloš Vojvodić – bubanj; Marko Stojiljković – bas gitara.

Album „Similarity“ je snimljen prošlog novembra u bristolskom studiju „J&J“, a producent je bio Džim Bar (Jim Barr) član engleskih sastava Get the Blessing i Portishead.

Posle beogradskog koncerta Eyot u novembru očekuje evropska turneja sa nastupima u Mađarskoj, Slovačkoj, Austriji, Nemačkoj, Švajcarskoj i Španiji.

Karte po pretprodajnoj ceni od 500 dinara (parter) i 600 (balkon) od danas su u prodaji preko servisa Eventim i na blagajni UK Palilula. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.