Naslovna » Izlasci » Film » Filmstreet predstavlja domaći film „Idemo dalje“
Filmstreet
Filmstreet

Filmstreet predstavlja domaći film „Idemo dalje“

U Zemunu, pored restorana „Venecija“, večeras, 1. septembra od 20.30, u okviru festivala Filmstreet biće organizovana projekcija Yu-filma „Idemo dalje“.

U režiji Zdravka Šotre, „Idemo dalje“ snimljen je 1982. godine, po scenariju Slobodana Stojanovića. Ovo je ujedno i Šotrina najlepša i najemotivnija priča o detinjstvu iz bolje prošlosti sa Draganom Nikolićem u glavnoj i možda njegovoj najboljoj ulozi paralelno sa Batom Živojinovićem i Batom Stojkovićem i nezaboravnom naracijom Miloša Žutića.Za dž

Film govori o mladom učitelju, partizanu koji dolazi u tek oslobođeni gradić u Srbiji. Njegova ratna, partizanska „pedagogija“ sudara se sa starim metodama rada u školi. Ipak, deca uvek ostaju na strani rada svog učitelja, iskrenog druga. Priča je, u stvari, dečije sećanje i pamćenje jednog vremena koje je ostavilo duboke tragove u ranjivim mladim dušama čitavih pokoljenja.

Pored toga, nagradu u ovom filmu za najbolji Glumački par godine po izboru čitalaca TV Novosti dobili su Ena Begović za ulogu Milice i Dragan Nikolić za ulogu Miloša na Filmskim susretima u Nišu 1983. godine.

Ovogodišnji Filmstreet biće zatvoren 13. septembra. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.