Naslovna » Izlasci » Festivali » Fish Fest 2014, od 4. do 7. septembra

Fish Fest 2014, od 4. do 7. septembra

Dunavska, gastronomska, turistička i kulturno-zabavna manifestacija Fish Fest 2014, biće održana na keju kod kule Nebojša od 4. do 7. septembra.

Po osmi put na Dunavu će se okupiti ljubitelji „glavne ulice Evrope“, reke koja je jedan od važnijih turističkih „proizvoda“ Srbije. Ipak, Fish Fest koji je prošle godine imao više od 100.000 posetilaca, održava se na dve reke.Za dž

Kuvari iz restorana „Vodenica“ i Ivan Terek iz Sombora svakog dana festivala pripremaće tradicionalnu riblju čorbu. Svakog popodneva biće upriličen Cooking Show u izvođenju kuvara iz Asocijacije šefova kuvara i Kulinarske federacije, kao i specijalan muzički program Naxi radija.

Festival će biti otvoren 4. septembra u podne degustacijom specijaliteta iz Sarajeva. U petak i u subotu program počinje degustacijom mediteranskih specijaliteta „iz šerpe od 1000 litara“. U subotu u podne biće organizovano takmičenje novinara i poznatih ličnosti u kuvanju riblje čorbe, a u nedelju od 15.00 je takmičenje šampiona takođe u kuvanju riblje čorbe.

Očekuje se učešće gostiju iz ex-Yu zemalja i iz Turske. Udruženje „Kamen Srbije“ omogućiće svim posetiocima da prave svoje mozaike, koje će moći ili da ponesu kući ili da ih ostave za humanitarnu aukciju, sa koje će prikupljena sredstva ići za pomoć ugroženima od poplava.

Ulaz je besplatan sva četiri dana. Svi posetioci Fish Fest-a moći će da posete događaje na Kalemegdanu uz 50% popusta. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.