Naslovna » Izlasci » Film » „Grad greha: Ubistva vredna“ od 2. oktobra u bioskopima
Grad greha: Ubistva vredna

„Grad greha: Ubistva vredna“ od 2. oktobra u bioskopima

Nastavak kultnog filma Frenka Milera i Roberta Rodrigeza „Grad greha: Ubistva vredna“ (Sin City: A Dame to Kill For), snimljen po istoimenoj Milerovoj grafičkoj noveli, u bioskopima će se prikazivati od 2. oktobra.

Kroz niz isprepletanih priča na velikom platnu oživljavaju novi i stari likovi poput Marva (Miki Rork), Džona Hartigana (Brus Vilis), egzotične plesačice Nensi Kalahan (Džesika Alba) koji se ponovo bore sa svojim demonima na ulicama prepunim nasilja u imaginarnom, teskobnom Gradu greha. Centalna priča „Ubistva vredna“ prati privatnog istražitelja Dvajta Makartija (Džoš Brolin) u njegovom odlučujućem suočavanju sa ženom svojih snova i košmara, Avom Lord (Eva Grin).

Pored pomenutih glumaca, uloge tumače i Rozario Doson, Rej Liota, Džozef Gordon Levit, Kristofer Lojd, Pauers But, Lejdi Gaga i drugi.

Kada je „Grad greha“ stigao na velike ekrane, 2005. godine, dobio je izuzetne kritike i postigao veliki međunarodni uspeh na bioskopskim blagajnama. Prepun jakih žena, pogrešnih heroja i podmuklih zlikovaca, okupio je veliki broj fanova koji su želeli nastavak. Rodrigez i Miler su se odvažili na to i složili se da ovog puta urade nešto hrabrije.

„Prvi film je bio veoma veran grafičkoj noveli. U drugom delu smo hteli da ponudimo iznenađenje, tako da ljudi ne moraju samo da pročitaju novelu i saznaju šta će se dogoditi“, kaže Rodrigez.

Jedna od novih priča „Duga, loša noć“, prati mladog i samouverenog kockara Džonija koji dolazi u Grad greha kako bi okušao sreću na pokeru igrajući protiv najmoćnijeg političara u gradu, senatora Rorka. Drugi novi narativ, „Nensin poslednji ples“ je nastavak priče iz prvog filma „Žuto kopile“. I dalje plešući u Kadijevom baru, Nensi je sada senka nekada bezbrižne devojke i očajnički je željna da se osveti čoveku koga krivi za Hartiganovu smrt.

Snimanje filma je počelo u oktobru 2012. godine i odvijalo se pod okriljem Troublemaker studija, Rodrigezove produkcijske kuće u Ostinu. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.