Naslovna » BG svaštara » Književnost » Kris Bauers – Sportski lider Novak Đoković i uspon Srbije
Laguna: Kris Bauers - Sportski lider Novak Đoković i uspon Srbije
Laguna: Kris Bauers - Sportski lider Novak Đoković i uspon Srbije

Kris Bauers – Sportski lider Novak Đoković i uspon Srbije

Od 29. septembra u prodaji će biti nova knjiga izdavačke kuće Laguna „Sportski lider Novak Đoković i uspon Srbije“ koju je napisao Kris Bauers.

Britanski pisac i najpoznatiji komentator sportskog televizijskog kanala Eurosport Kris Bauers priredio je genijalno delo o neponovljivom teniskom talentu Novaku Đokoviću.

Biografija jednog od najvećih tenisera, „Sportski lider Novak Đoković i uspon Srbije“, priča je o Srbinu koji je pobedio mentalitet žrtve smeštena u srpsko okruženje. Na taj način pisac predstavlja svetu dva zanimljiva portreta – dečaka iz skromne porodice, koji nije hteo da se odrekne svojih snova po cenu velikih žrtava, i države, koja pokušava da pronađe pravi put posle nedaća koje su je zadesile u poslednjih nekoliko decenija.

Bauers otkriva dosad nepoznate pojedinosti o Đokovićevom životu, kako se mučio da poboljša svoje zdravlje i pomerio granice bola i izdržljivosti na terenu i kako je stavio svoju zemlju na svetsku mapu kako izuzetnom igrom tako i diplomatskim sposobnostima. Bauers se ujedno trudi da zemlju iz koje je slavni teniser potekao sagleda iz svih uglova kako bi je što vernije predstavio zapadnoj publici. Stoga se ova knjiga znatno ističe među sličnim biografijama.

Novak Đoković nije samo jedan od najboljih tenisera sveta – on je de facto ambasador svoje domovine Srbije. To nije lak zadatak s obzirom na to da u svetskim vestima još odjekuje uloga Srbije u jugoslovenskim ratovima devedesetih godina dvadesetog veka. I dan-danas mnogi u svetu povezuju reči „Srbija“ i „zverstva“.

Kris Bauers prati priču o dečaku skromnog porekla, govori o tome kako je upoznao ženu koja ga nije naučila samo tenisu već i kako da se nosi sa životom kao slavna ličnost, opisuje kako se trudio da, što je moguće više, poboljša zdravlje, odnos s ratobornim ocem i kako se njegova zemlja ponosi njegovim podvizima na terenu. Ova knjiga sadrži i Đokovićeve stavove o predstavljanju Srbije.

Biograf švajcarske teniske zvezde Rodžera Federera i zamenika engleskog premijera Nika Klega, Bauers prede sportske i geopolitičke niti kako bi načinio promišljen portret jednog čoveka i njegovog naroda, i opisuje kako odlučnost združena sa razboritošću može stvoriti sportskog lidera. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.