Naslovna » Izlasci » Pozorište » Metropoliten i ove sezone u bioskopu Cineplexx
Magbet

Metropoliten i ove sezone u bioskopu Cineplexx

Treću godinu zaredom, ali prvi put u novom bioskopu Cineplexx Ušće Shopping Center, ljubitelji opere će od 11. oktobra moći da uživaju u direktnim prenosima iz Metropoliten opere u sezoni 2014/2015.

Prenosi posebno pripremljeni za bioskopska platna u visokoj rezoluciji sa više kamera, uz visok kvalitet zvuka, pružaju publici jedinstvenu priliku da dožive neposrednu bliskost sa izvođačima i uživaju u jedinstvenom pogledu na scene najeminentnijih pozorišnih kuća na svetu.

Sezonu prenosa nefilmskih sadržaja u bioskopu Cineplexx Ušće SC 11. oktobra otvara Verdijeva opera „Magbet“ u produkciji poznatog reditelja Adrijana Nobla, kojom će dirigovati Fabio Luizi, glavni dirigent Metropolitena. Ana Netrebko prvi put u Metropoliten Operi, u Verdijevom tumačenju Šekspirove tragedije, izvodi vokalno i glumački zahtevnu ulogu Lejdi Magbet, dok beogradski bariton Željko Lučić tumači naslovnu ulogu.

Nova sezona opera u Metropolitenu donosi ukupno deset predstava, uključujući šest novih produkcija. Nove produkcije, donose tri hita sa repertoara, operu „Figarova ženidba“, Leharovu operetu „Vesela udovica“ i najpopularniji operski dupli program „Kavalerija Rustikana“ i „Pajaci“.

Dve retko izvođene opere će takođe imati svoje premijere u novoj sezoni u okviru jedne serije. Lirska bajka „Jolanta“ P. I. Čajkovskog, koja će biti prikazana u duplom programu sa Bartokovom operom „Dvorac Modrobradog“.

U okviru sezone 2014/2015 u Metropolitenu, posetioci Cineplexxa UŠće SC imaće priliku da pogledaju i ostale poznate naslove: „Karmen“, „Žena sa jezera“, „Majstori pevači iz Nirnberga“, „Hofmanove priče“. (danubeogradu.rs)

Program

Subota, 11. oktobar (18.55) Magbet
Subota, 18. oktobar (18.55) Figarova ženidba
Subota, 1. novembar (17.55) Karmen
Subota, 22. novembar (18.55) Seviljski berberin
Subota, 13. decembar (18.00) Majstori pevači iz Nirnberga
Subota, 17. januar (18.55) Vesela udovica
Subota, 31. januar (18.55) Hofmanove priče
Subota, 14. februar (18.30) Jolanta / Dvorac Modrobradog
Subota, 14. mart (17.55) Gospa od jezera
Subota, 25. april (18.30) Kavalerija rustikana / Pajaci

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.