Naslovna » Izlasci » Mini BG vesti: Koncerti na Zidiću, Propeler, sport…
Brankica Končarević - Crtež
Brankica Končarević - Crtež

Mini BG vesti: Koncerti na Zidiću, Propeler, sport…

»»» U petak i subotu, 12. i 13. septembra od 20.00, na Zidiću ispred Doma omladine, nastupiće Dirty Mind Beatbox i učenici Džez odseka MŠ „Stanković“.

Time će biti završena sezona popularnih koncerata na Platou Milana Mladenovića, a najmlađi džezeri će, praktično, najaviti dolazeći jubilarni 30. Beogradski džez festival.

»»» II Sajam razmene u oblasti socijalne zaštite biće održan 24. septembra od 13.00 u Hotelu „Crowne Plaza“. Događaj organizuje Udruženje stručnjaka za podršku deci i porodici Fice Srbija. Moto ovog skupa je „Zajedno možemo bolje!“.

»»» U Beogradu će se u subotu, 4. oktobra od 10.00, na Ušću, održati prva rekreativna timska trka poslovnih ljudi – Belgrade Business Run 2014, pod sloganom „Izađi iz kanca, izađi na crtu“, u organizaciji Belgrade Running Club.

»»» Novi iPhone 6 i iPhone 6 plus, moći će, navodno, da se nabave u Srbiji u isto vreme kada počne prodaja u Americi i ostatku sveta, s tim što će najskuplja verzija bez paketa u Evropi koštati oko 1.000 evra, a kod nas neverovatnih 2.000!

»»» Samo sutra, 12. septembra do ponoći, mogu da se kupe jeftinije povratne avio karte za letove kompanije Air Serbia do Atine (od 119 €), Soluna (od 119 €) i Larnake (od 169 €) iz Beograda. Karte po ovim promo cenama važe za putovanja od 25. oktobra do 28. marta sledeće godine (osim od 11. decembra do 19. januara).

»»» JP „Beogradska tvrđava“ i ApsArt – centar za pozorišna istraživanja organizovaće tokom septembra tri radionice za decu, koje će se održati na Muzičkom paviljonu na Kalemegdanu. Prva radionica biće održana u subotu, 13. septembra, od 11.00 do 13.00 i namenjena je deci uzrasta od četiri do sedam godina. Radionica je zasnovana na principima „primenjenog teatra“, a deca će sa profesionalnim animatorima, kroz igru, uvežbavati odgovore na realne životne situacije i kroz grupni rad pronalaziti najbolja rešenja.

»»» Ragbi savez Beograda organizuje turnir „Trofej Beograda“ u subotu, 13. septembra od 13.00, na stadionu FK Rad. Učestvovaće ekipe iz Srbije, Rumunije, Mađarske, Hrvatske i BiH. Više od 300 učesnika takmičiće se u četiri uzrasne kategorije, i to od najmlađe – petlića do najkvalitetnije kategorije juniora.

»»» Akcija prikupljanja pomoći za Dom zdravlja „Rakovica“ nastavlja se u utorak, 16. septembra od 19.00, koncertom u Centru za kulturu i obrazovanje „Rakovica“ (Miška Kranjca 7). Cilj je prikupljanje novca za rekonstrukciju kotlarnice i prostorija ovog doma zdravlja koje su oštećene u nedavnim poplavama. Gosti će imati prilike da uživaju u nastupima Etno-grupe „Prelo“ i KUD „Koturović“. Ulaz je besplatan, a građani će moći da, u skladu sa svojim mogućnostima, prilože novac.

»»» Dečji festival „Propeler“, u produkciji DKC „Majdan“, održaće se ove godine, po drugi put, od 19. do 21. septembra. Biće realizovan na dve lokacije – u Kući kralja Petra (Vase Pelagića 40) i DKC „Majdan“ (Kozjača 3-5). Ulaz na sve programe je slobodan. Festival će se realizovati u formi radionica i javnih prezentacija iz polja nauke, pozorišta, književnosti, dizajna, savremenih medija, plesa, arhitekture, sporta i drugo.

»»» Izložba crteža Brankice Končarević biće otvorena od 15. (20.00) do 27. septembra u Ateljeu Otklon (Dečanska 21). Umetnica će predstaviti kombinovana rešenja koja su načinjena od fragmenata ljudskog tela i objekata iz predmetne realnosti. Radno vreme galerije je od 10.30 do 19.00, subotom od 11.00 do 15.00.

»»» Otvaranje izložbe članova Likovnog ateljea i Ateljea za primenjenu umetnost Dečjeg kulturnog centra Beograda biće održano sutra (12. septembra) u galeriji ove ustanove u Takovskoj 8. Ulaz je slobodan. Na izložbi će do 26. septembra biti predstavljeni radovi nastali tokom 2013/14. godine, koji pokazuju likovne sposobnosti i kreativno mišljenje dece i mladih kroz liniju, boju, teksturu, valer i upotrebu grnčarskog točka.

»»» U novobeogradskoj Blok galeriji (Jurija Gagarina 221) od 12. (20.00) do 19. septembra biće otvorena izložba skulptura i fotografija projekta „Brana na Jermi kao umetničko delo“ autora Zorana Mojsilova. Na izložbi će biti predstavljene 24 fotografije i nekoliko prostornih ready-made instalacija koje su nastale tokom ove godine.

»»» Crveni krst Novog Beograda će u subotu, 13. septembra, na platou ispred „Ušće“ SC (plato prema Bulevaru Mihajla Pupina) obeležiti Svetski dan prve pomoći. Tema ovogodišnje kampanje je „Prva pomoć u svakodnevnim nezgodama i masovnim nesrećama“, a poruka glasi „Budi heroj“. Mladi volonteri Crvenog krsta Novog Beograda (ekipa za prvu pomoć) će u pet minuta do dvanaest izvesti malu demonstraciju pružanja prve pomoći uz realistički prikaz povrede. Takođe će u interaktivnom odnosu sa građanima skrenuti pažnju na značaj prve pomoći. Manifestacija će se završiti u 14.00.

»»» U Kući kralja Petra I (Vase Pelagića 40), biće održan koncert klasične muzike, u izvođenju zapaženih umetnica mlađe generacije violinistkinje Katarine Aleksić i pijanistkinje Dine Čubrilović, 18. septembra od 19.00. Na programu će biti izvedene kompozicije Baha, Betovena, Šumana i Krajslera. Ulaz na koncert je slobodan. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.