Naslovna » BG špijun » Oktoberfest 2014, od 20. septembra do 5. oktobra
Dobrodošli na Oktoberfest
Dobrodošli na Oktoberfest!

Oktoberfest 2014, od 20. septembra do 5. oktobra

Najveći „pivski“ festival na planeti je Oktoberfest u Minhenu, a ove godine se održava od 20. septembra do 5. oktobra.

Neverovatno, ali samo prošle godine ovaj festival je posetilo šest miliona ljudi koji su popili 6,7 miliona litara piva i pojeli više od 114 volova za petnaestak dana.

Oktoberfest se održava na livadi Theresienwiese (skraćeno Wiesn), kao i 1810. godine kada je održan prvi festiva u čast venčanja bavarskog princa Ludviga i saksonske princeze Tereze Hildburghausen. Zbog ratova bilo je prekida u održavanju festivala a ove godine održava se po 181. put.Promo

Iako je glavno pivo i hrana, obeležja Oktoberfesta su parade, ringišpili ali i tradicionalne bavarske nošnje. Na dan otvaranja organizuje se parada po ulicama Minhena. Ove godine pored standardnih 14 šatora biće otvorena i dva nova. Marstall je naslednik Hippodrom-a i Kalbsbraterei, mesto za divna jela od teletine.

A Minhen nikako ne bi trebalo propustiti. Valja obići muzeje i galerije, stare građevine, Englesku baštu i druge parkove, Muzej FK Bajern i drugo.

Busom na Oktoberfest – petodnevni aranžman

Preko turističke agencije Intertravel možete rezervisati aranžman za Oktoberfest. Pozovite 011 310 89 99 (svakog dana od 8.00 do 20.00). Cena aranžmana po osobi je od 179 € (smeštaj u Gasthofu) ili od 189 € (smeštaj u hotelu sa tri zvezdice).

Aranžman obuhvata:
– prevoz visokopodnim turističkim autobusom sa kompletnom opremom (audio-video, klima);
– 2 noćenja sa doručkom (švedski sto) u gasthofu/pansionu u regiji Salcburgerlanda ili hotelu „Graml“ 3*** u Halvangu kod Salcburga;
– smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe sa kupatilom – sobe 1/2+1 su sa pomoćnim ležajem koji može ugroziti komfornost putnika;
– obilaske po programu uz tumačenja turističkog vodiča i
– organizacione troškove.

Obavezna je polisa putnog zdravstvenog osiguranja koju takođe možete kupiti u agenciji Intertravel.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.