Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Park(ing) day, 19. septembar 2014.
Park(ing) day
Park(ing) day

Park(ing) day, 19. septembar 2014.

Park(ing) day, akcija Udruženja građana „Ulice za bicikliste“ i nevladine organizacije „Ministarstvo prostora“ u petak, biće održana 19. septembra od 17.00.

U Bulevaru despota Stefana, na potezu između Cetinjske i Skadarske plan organizatora je da zauzmu jedno parking mesto, na kome će postaviti travnatu podlogu, cveće i stolice, kao što se tog dana radi u celom svetu i tako u Beogradu obeležiti Park(ing) day.

Naime, Park(ing) Day predstavlja inicijativu kojom lokalne zajednice, aktivisti, umetnici i svi zainteresovani građani ukazuju na značaj javnih prostora i zelenih površina tako što zatvaraju čitave ulice i kvartove, postavljaju saksije sa cvećem i biljkama i travnate „tepihe“. Ideja je da se gradovi ne pretvore u ogromna parkirališta i da se ukaže na problem zagađenja I buke.

Još jedan od razloga zašto se okupljaju baš tamo je i dugogodišnji problem stanara, a i svih pešaka, osoba sa invaliditetom ili majki sa kolicima na pomenutoj lokaciji.

U pitanju je nepropisno parkiranje bahatih vozača koji se u tom delu ulice i pored saobraćajnog znaka parkiraju ukoso i onemogućavaju pristojan prolazak za ostale korisnike trotoara.

Na beogradskom Park(ing) Day-u biće postavljena i traka preko linije do koje automobili smeju da se parkiraju. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.