Naslovna » Izlasci » Pozorište » Pozorište lutaka „Pinokio“ na novoj adresi
Pozorište lutaka "Pinokio" - nova scena
Pozorište lutaka "Pinokio" - nova scena

Pozorište lutaka „Pinokio“ na novoj adresi

Pozorište lutaka „Pinokio“ je tokom leta preseljeno na Novi Beograd, tako da će jesenju sezonu 2014. započeti u novom, renoviranom i moderno opremljenom ambijentu zgrade bivšeg bioskopa „Jugoslavija“, u Bulevaru Mihajla Pupina 66.

Osnivač Pozorišta, Skupština grada Beograda, dodelila je zgradu Pozorištu „Pinokio“ na 20 godina korišćenja bez nadoknade. Sala na Novom Beogradu (kod starog Merkatora, na samom uglu ukrštanja ulica Goce Delčeva i Bul. Mihajla Pupina) raspolaže sa 343 mesta.

U saopštenju pozorišta piše: „Kako je nova lokacija nedaleko od prethodne, imamo razloga da verujemo da ćete nas i dalje rado posećivati! Posle više od 40 godina uspešnog rada Pozorišta na sceni na kojoj je i započelo, ovo preseljenje je istorijski momenat i veliki događaj, koji želimo da podelimo sa vama. Sa radošću krećemo u susret novom izazovu i voleli bismo da vam prenesemo entuzijazam, energiju i inspiraciju novog lica vašeg ‘Pinokija'“.

Početak sezone zakazan je za subotu 20. septembra u 12.00, izvođenjem kultne predstave Pozorišta „Tri praseta“ Borislava Mrkšića.

Kao i do sada, na redovnom repertoaru svakog vikenda od 12.00 i 17.00 izvodiće se predstave rađene po motivima klasičnih bajki, mitova, legendi i epske poezije ali i po savremenim dramskim tekstovima. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.