Naslovna » Izlasci » Shopping » Stigao je 4K monitor – ViewSonic VX2880ml
ViewSonic VX2880ml
ViewSonic VX2880ml

Stigao je 4K monitor – ViewSonic VX2880ml

Jedan od 4K monitora koji ima velike šanse da napravi ogroman uspeh kod nas dolazi iz kompanije ViewSonic, a puna oznaka mu je VX2880ml. Ovo je monitor više klase i ima dijagonalu od 28 inča.

Odlično je rešenje kako za kućnu primenu, tako i za ozbiljan prelom grafike i obradu video sadržaja visoke definicije.

Odmah da razjasnimo: VX2880ml nije običan 4K monitor već pravo malo remek delo kako u vizuelnom, tako i u funkcionalnom smislu. Njegovu osnovu čini Ultra HD displej rezolucije 3840×2160 piksela koji je u stanju da se po pitanju kvaliteta slike nosi sa Apple-ovim Retinama.Promo

Kao što smo već napomenuli kvalitet slike je iznad proseka, što možemo reći i za reprodukciju boja, kao i za detaljnost. Sa druge strane prelazi su veoma “pitki” i prijatni za oči što dodatno utiče na realističnost slike i stvaranje savršene kompozicije. Naravno, nikako ne treba zaboraviti i sjajno LED osvetljenje novije generacije koje je dodatno uticalo na besprekorno formiranje slike, ali i ekonomičniji rad VX2880ml monitora.

Matrica VX2880ml monitora ima odziv tečnih kristala od 5 ms, a ista je opremljena i sa nekoliko ViewSonic-ovih tehnologija za poboljšanje reprodukcije pigmenata što maksimalno dolazi do izražaja kada se reprodukuje 4K sadržaj ili igraju najnovije igrice. Tehnološka unapređenja koja donosi ovaj 4K monitor značajno utiču i na rad sa 3D objektima, koji na ovom monitoru izgledaju efektnije i moćnije nego na bilo kom drugom sa kojim smo imali prilike da se susretnemo.

Po pitanju povezivosti VX2880ml spada među najbolje monitore u svojoj klasi, a to isto možemo reći i za OSD koji ga prati jer je krcat naprednim opcijama i bonus funkcijama. Jedino što kod ovog monitora malo štrči je previše fancy postolje koje jeste stabilno, ali ne ostavlja utisak elegantnosti i svedenosti na koju smo navikli od ViewSnic-a.

Ipak, to ne umanjuje vrhunski kvalitet ovog monitora i sve prednosti koje on donosi.

Kontakt: WinWin, www.winwin.rs