Naslovna » Izlasci » Shopping » Stigao je povoljniji iMac
iMac

Stigao je povoljniji iMac

Iako pakleno skupi iMac-ovi su već skoro 15 godina apsolutno najbolji all-in-one desktop računari na planeti koji su u više navrata do sada pomerali granice upotrebljivosti ovako koncipiranih desktop mašina.

Zapravo, iMac-ovi su doneli novi život desktop računarima i u ovom momentu predstavljaju jedne od najcenjenijih i najtraženijih Mac proizvoda na tržištu.

Poslednja generacija pomenutih je posebno zanimljiva zbog izuzetno tankog aluminijumskog kućišta i velikog broja naprednih mogućnosti međutim, kao što smo napomenuli njihova cena je zaista prilično visoka zbog čega se kompanija iz Kupertina odlučila na malo nesvakidašnji potez – lansiranje povoljnijeg iMac-a kog vam u kratkim crtama predstavljamo…Promo

Povoljniji iMac vizuleno se ni u jednom detalju ne razlikuje od svoje skuplje braće (kućište od jednog komada aluminijuma, prateća periferija, vrhunski displej…) i za sada je dostupan isključivo u izdanju od 21.5 inča. Njegovo srce čini Intel-ov dvojezgarni Core i5 procesor na 1.4 GHz, 8 GB DDR3 radne memorije i HDD od 500 GB koji je moguće opciono zameniti za disk od 1 TB ili Fusion Drive koji kombinuje dodatni SSD kapaciteta 256 GB.

Za grafički podsistem se brine Intel-ov HD 5000 akcelerator koji odnedavno nije aktuelan, ali je i dalje zanimljiva opcija za korisnike sa skromnijim zahtevima pošto nudi gotovo besprekornu reprodukciju HD sadržaja. Ipak, za neko ozbiljnije editovanje složenijeg grafičkog i video sadržaja nije preporučljiv, ali to korisnici koji se bave dizajnom i obradom grafike i multimedije dobro znaju.

Što se tiče konektivnosti povoljniji iMac raspolaže sa svim priključcima kao i njegova naprednija braća, a poseduje i isti ekran (to smo već napomenuli) koji se nalazi u modelima dijagonale 21.5 inča (1920 x 1080 piksela, IPS tipa, LED osvetljenje). Displej je zapravo i najsvetlija tačka ove mašine jer donosi besprekornu reprodukuciju boja i visok nivo detaljnosti koji tek nešto malo zaostaje za Retinama sa MacBook Pro Retina notebook-ova.

Kada se podvuče crta na sve viđeno možemo reći da je povoljniji iMac jedna zanimljiva mašina za kućnu i kancelarijsku upotrebu koja bez većih zastoja može da odradi sve zadatke koji se postave ispred nje. Istina ona je značajno sporija i grafički manje snažnija od jačih modela ali i dalje nudi pun komfor koji imaju iMac-ovi. Preporučujemo!

Cena (sa PDV-om): 138.090 dinara. Kontakt: Apcom

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.