Naslovna » Izlasci » Film » „Zbog tebe promeniću prezime!“ u bioskopima
Zbog tebe promeniću prezime!

„Zbog tebe promeniću prezime!“ u bioskopima

Romantična komedija „Zbog tebe promeniću prezime!“ (Ocho apellidos vascos) u režiji Emilija Martineza Lasara na repertoarima je beogradskih bioskopa.

Najgledaniji film svih vremena u Španiji, za samo šest nedelja prikazivanja zaradio je samo u Španiji više od 73 miliona dolara.

Na šta smo sve spremni kako bismo osvojili nekoga ko nam se mnogo dopada? Da li biste promenili svoj lični identitet, svoje ime i prezime i rodni grad, kako biste nekoga ubedili da ste prava osoba za nju ili njega…?

Rafa (Dani Rovira) je momak iz Sevilje, koga interesuju samo lepe stvari, izgled i žene. Nikada nije izašao iz Andaluzije, ali odlučio je da napusti rodni kraj zbog Amaje, mlade Beskijke, koja, za razliku od ostalih žena koje je upoznao, odoleva njegovim zavodničkim tehnikama.

Zbog toga i uprkos savetima prijatelja koji mu predviđaju neuspeh, odluči da da otputuje u mesto svoje izabranice, u srce zemlje Baska, kako bi je ubedio da je ona ljubav njegovog života i da je on pravi čovek za nju.

Cela serija nesporazuma naterala je mladog Andaluzijca da se pretvara da je Baskijac koristeći osam prezimena i svaki put postaje sve bliži ličnosti koja će ostvariti njegov cilj. U tome mu pomaže i zemljakinja Ana koja se davno udala u Baskiji i ostala udovica. Tu je i Amajin otac, ribar koji mrzi sve što je izvan njegovog zavičaja, ali ipak prihvata svog budućeg zeta.

Dakle, nisu ni Baski toliko prepotentni i ponosni, niti Andaluzijci toliko opušteni i površni… iako film obiluje nesporazumima, predrasudama, tračevima, karikiranjem običaja severa i juga, toliko udaljenih, a ipak u mnogo čemu sličnih.

Ova urnebesna komedija napravila je pravi haos na bioskopskim blagajnama širom Španije i potukla sve dosadašnje rekorde gledanosti.

Uloge tumače i Klara Lago, Kara Elehade, Alberto Lopez… (danubeogradu.rs)

http://youtu.be/coevNsXyfXQ